Het bloedgroepen dieet- bloedgroep O

Wat te eten voor bloedgroep O

Volgens D’Adamo moeten mensen met type O-bloed zich concentreren op het eten van veel eiwitten, zoals je zou doen in een paleo- of koolhydraatarm dieet.

Hij raadt u aan om te consumeren:

vlees (met name mager vlees en zeevruchten om af te vallen)
vis
groenten (merk op dat broccoli, spinazie en kelp goed zijn voor gewichtsverlies)
fruit
olijfolie

Het dieet van de O-bloedgroep moet ook worden gecombineerd met krachtige aerobe oefeningen, zegt D’Adamo.

Zijn dieetplan beveelt ook het nemen van supplementen aan. Deze supplementen zouden gericht zijn op de gezondheidsproblemen die verband houden met type O-bloed, zoals spijsverteringsproblemen.
Welke voedingsmiddelen te vermijden met bloedgroep O

Het paleogerichte of koolhydraatarme dieet dat D’Adamo aanbeveelt voor mensen met type O-bloed, richt zich op het vermijden van:

tarwe
maïs
peulvruchten
bruine bonen
zuivel
cafeïne en alcohol

Werkt het bloedgroepdieet?

Er is geen wetenschappelijk bewijs dat het bloedgroepdieet ondersteunt. Veel onderzoeken hebben het dieet ontkracht, terwijl andere onderzoeken enkele voordelen van het dieet hebben gevonden die geen verband houden met de bloedgroep.

Een studie uit 2014 stelt dat het dieet populair kan zijn omdat het de nadruk legt op het eten van heel voedsel, het vermijden van bewerkte voedingsmiddelen en sporten.

Deze principes worden geassocieerd met veel diëten en zijn aanbevelingen die vaak worden gegeven door artsen en voedingsdeskundigen om de gezondheid te verbeteren of te behouden.

In 2013 werd in een systematische review in het American Journal of Clinical Nutrition, Trusted Source, gekeken naar 16 eerdere onderzoeken naar bloedgroepdiëten. De review concludeerde dat er momenteel geen bewijs is dat bloedgroep diëten ondersteunt.

Bovendien moeten de theorieën achter het dieet worden bestudeerd door twee verschillende groepen deelnemers aan een onderzoek te hebben, één die deelneemt aan het dieet en één die dat niet doet, allemaal met dezelfde bloedgroep. Dit zal de effectiviteit van het bloedgroepdieet bepalen.

Een andere studie in PLOS OneTrusted Source stelde dat het dieet van de bloedgroep O de serumtriglyceriden verlaagde, in overeenstemming met andere koolhydraatarme diëten. De studie vond echter geen verband tussen het aanbevolen dieet en de bloedgroep.
Gezondheidsvoorwaarden die verband houden met bloedgroepen

Ondanks het gebrek aan bewijs dat de bloedgroep een gezond voedingspatroon voor u kan bepalen, zijn er veel onderzoeken naar hoe uw bloedgroep bepaalde gezondheidsproblemen kan bepalen.

Sommige onderzoeken hebben bloedgroepen in verband gebracht met bepaalde gezondheidsrisico’s:

Een studie uit 2012 bracht een lager risico op coronaire hartziekte in verband met het hebben van een O-bloedgroep.
Een ander onderzoek uit 2012 toonde aan dat de bloedgroep kan worden gekoppeld aan uw reactie op bepaalde bacteriën en aandoeningen zoals alvleesklierkanker, diepe veneuze trombose en een hartaanval.

Er valt nog meer te begrijpen over de bloedgroep en de bijbehorende gezondheidsproblemen die in toekomstige wetenschappelijke onderzoeken kunnen worden ontdekt.
Risico’s van het volgen van een bloedgroepdieet

Ondanks het gebrek aan wetenschappelijk bewijs van het bloedgroepdieet, blijft het een onderwerp van discussie in de dieetcultuur.

De vier diëten in het bloedgroepdieet leggen de nadruk op het eten van gezond, volledig voedsel en lichaamsbeweging, wat gunstig kan zijn voor uw gezondheid. Maar het dieet kan nog steeds riskant zijn.

Het dieet van de bloedgroep O legt bijvoorbeeld de nadruk op een hoge inname van dierlijke eiwitten, wat kan leiden tot andere gezondheidsproblemen.

Uw bloedgroep alleen is niet bepalend voor uw algehele gezondheid en u kunt uzelf in gevaar brengen door het bloedgroepdieet te volgen zonder advies van uw arts.
De afhaalmaaltijd

Er is geen bewijs dat het bloedgroepdieet werkt.

Je denkt misschien dat je O-bloedgroep je lichaam een ​​bepaald profiel geeft, maar deze theorie en het dieet dat dit ondersteunt, worden niet gevalideerd door onderzoekers en medische professionals.

Als u wilt afvallen of een gezond gewicht wilt behouden, raadpleeg dan een arts om te bepalen wat voor u het beste kan worden gedaan. Vertrouw niet op populaire, maar onbewezen diëten om uw eet- en bewegingsgewoonten te sturen.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vijftien + twaalf =