Het isagenix dieet, wat is het en werkt het?

Het Isagenix-dieet is een populair afslankprogramma voor maaltijdvervanging. Het draait om twee belangrijke strategieën: calorierestrictie en periodiek vasten.

Hoewel het Isagenix-systeem beweert een ‘baanbrekend pad naar gezond gewichtsverlies’ te zijn, beweren veel gezondheidsexperts dat dit product de hype niet waarmaakt.

Het Isagenix-dieet is een programma van 30 dagen dat bestaat uit het eten van Isagenix-producten en caloriearme maaltijden. Mensen volgen ook een plan van shakes en zuiverdagen.

Het doel is om snel af te vallen.

Dit dieet kan iemand helpen om af te vallen, omdat het de calorie-inname vermindert. Het kan echter ook bijwerkingen veroorzaken.

Omdat Isagenix-producten worden verwerkt en veel suiker bevatten, is het dieet bovendien geen gezonde manier om af te vallen.

Het Isagenix-dieet zal leiden tot gewichtsverlies als het correct wordt uitgevoerd. Het bestaat echter bijna volledig uit bewerkte en voorverpakte voedingsmiddelen met veel toegevoegde suikers. Het is misschien een behoorlijke kortetermijnoplossing, maar geen goede langetermijninvestering.

Isagenix-dieetoverzicht

Isagenix is ​​een afslanksysteem voor maaltijdvervanging, vervaardigd door Isagenix International, een multi-level marketingbedrijf dat supplementen en persoonlijke producten verkoopt.

Het Isagenix-dieet bestaat uit shakes, tonics, snacks en supplementen die via de Isagenix-website worden verkocht.

Hun meest populaire programma’s zijn onder meer een afslanksysteem voor 30 dagen en een afslanksysteem van negen dagen.

Het programma bestaat uit shakedagen en reinigingsdagen:

Op shake-dagen vervangen mensen twee maaltijden door Isagenix-shakes. Voor de derde eten ze een gezonde maaltijd die 400 à 600 calorieën bevat.
Op reinigingsdagen consumeren mensen 4 porties van de Isagenix Cleanse for Life-vloeistof en maximaal 6 Isagenix-snacks. Deze komen in de plaats van maaltijden.

Mensen kunnen Isagenix-supplementen gebruiken tijdens shake- en reinigingsdagen.

 

Een of twee dagen per week worden lijners aangemoedigd om een ​​reinigingsdag te voltooien.

Op reinigingsdagen onthouden lijners zich van maaltijden en consumeren in plaats daarvan vier porties van de Cleanse for Life-drank, kleine hoeveelheden fruit en door Isagenix goedgekeurde snacks zoals IsaDelight Chocolates.

De reinigingsdagen worden beschouwd als een vorm van intermitterend vasten, een eetpatroon waarbij mensen op dieet zijn tussen vasten (beperking van de calorie-inname) en eten.

Het Isagenix-systeem voor gewichtsverlies is een programma van 30 dagen dat bestaat uit maaltijdvervangende shakes, supplementen, tonics en snacks. Het bevat een of twee “reinigingsdagen” per week, waarbij vasten technieken worden gebruikt om gewichtsverlies te bevorderen.

Helpt het met afvallen?

De grootste aantrekkingskracht van het Isagenix-dieet is dat het u kan helpen snel af te vallen.

Dit komt omdat het dieet calorieën beperkt en strikt controleert wat u consumeert in de vorm van portiegerelateerde shakes en snacks.

Of u nu maaltijdvervangende shakes of heel voedsel eet, als u een calorietekort creëert, zult u afvallen.

 

 

Er is ook veel onderzoek dat aantoont dat intermitterend vasten tot gewichtsverlies leidt,

Een typisch Isagenix-maaltijdplan kan variëren van 1.200 tot 1.500 calorieën op shakedagen en slechts een paar honderd calorieën op reinigingsdagen. Dus voor mensen die van het consumeren van een teveel aan calorieën naar een caloriebeperkt plan gaan, zoals Isagenix, is gewichtsverlies onvermijdelijk.

Niettemin kan hetzelfde worden gezegd van het overschakelen naar een caloriebeperkt dieet met gezonde voeding.

 

Isagenix maakt gebruik van calorierestrictie en intermitterend vasten, twee afslankingsinterventies die in veel onderzoeken effectief zijn gebleken. Onderzoek naar het programma zelf is echter beperkt.

Het is voorgeportioneerd en handig

Behalve gewichtsverlies zijn er nog enkele andere voordelen aan het volgen van het Isagenix-plan.
Het is calorie- en portiegestuurd.

Het is best lastig om calorieen te tellen. Om je te houden aan portiegroottes van maaltijden.

Het volgen van een vooraf geportioneerd maaltijdplan zoals Isagenix kan voor sommige mensen de kans op overeten helpen verminderen.

Mensen die het Isagenix-systeem volgen, moeten echter nog steeds eenmaal per dag een gezonde, portiegeregelde maaltijd kiezen.

Dit kan moeilijk zijn voor sommige mensen die een dieet volgen, vooral als ze honger hebben door het consumeren van caloriearme shakes bij andere maaltijden.

Wat meer is, als je eenmaal stopt met het volgen van het plan en normaal blijft eten, kan de vrijheid om je eigen voedsel te kiezen na 30 dagen beperkt te zijn geweest tot te veel eten.

Daarom is leren eten op een gezonde, duurzame manier die past bij jouw levensstijl zo belangrijk.

Het Isagenix-plan is handig

Het Isagenix-systeem wordt bij u voor de deur afgeleverd, wat handig is voor mensen met een drukke levensstijl.

Je kunt gemakkelijk een maaltijd kiezen en je hoeft er verder niet over te na te denken wat je zult eten.

 

 

 

Suiker

Hoewel het Isagenix-systeem handig is en tot gewichtsverlies kan leiden, zijn er ook enkele grote nadelen aan dit plan.
Isagenix-producten bevatten veel suiker

In veel producten zitten zoetstoffen.

Bovendien zijn de meeste producten gezoet met fructose, een soort eenvoudige suiker die schadelijk kan zijn als je er te veel van eet.

Op een shake-dag zou een persoon die het Isagenix-plan volgt, 38 gram (bijna 10 theelepels) toegevoegde suiker consumeren, alleen al van de Isagenix-producten.

 

Isagenix maakt gebruik van multi-level marketing, wat betekent dat ze afhankelijk zijn van klanten om hun producten te verkopen en op de markt te brengen. Isagenix “medewerkers” zijn meestal voormalige klanten die Isagenix-producten verkopen aan collega’s die op zoek zijn naar een manier om snel af te vallen. Deze medewerkers bieden echter ook voedingsadvies en ondersteuning aan nieuwe klanten, vaak zonder noemenswaardige voedings- of medische opleiding.

Isagenix-producten zijn geen echt voedsel

Een van de meest voor de hand liggende nadelen van het Isagenix-systeem is dat het afhankelijk is van sterk bewerkte producten.

De beste voedingsmiddelen voor zowel gewichtsverlies als algehele gezondheid zijn onbewerkte voedingsmiddelen zoals groenten, fruit, gezonde vetten, eiwitten en complexe koolhydraten.

De producten van Isagenix zitten boordevol kruiden, vitamines en mineralen om het gebrek aan echt voedsel in hun systeem voor gewichtsverlies te compenseren.

 

Een andere beperking van het Isagenix-systeem is dat het duur is.

 

 

 

 

Wat je mag eten met dit dieet:

Voedingsmiddelen die je kunt eten als je het Isagenix-plan volgt, omvatten producten die zijn vervaardigd door Isagenix en eiwitrijk en suikerarm voedsel voor één maaltijd per dag.
Isagenix-producten

Isalean Shakes (kan zowel warm als koud worden geconsumeerd)
Ionix Supreme Tonic
Reinig voor het leven
Isagenix-wafels
Hydrateer Sticks
Isalean Bars
IsaDelight-chocolaatjes
Slim Cakes
Vezel Snacks
Isalean Soepen
Isaflush en natuurlijke accelerator-supplementen

Mensen die een dieet volgen, kunnen ook kiezen voor voedingsmiddelen zoals amandelen, stengels bleekselderij of hardgekookte eieren in plaats van Isagenix-snackproducten.

Maaltijdsuggesties

Mensen die een dieet volgen, worden aangemoedigd om bij het kiezen van hun volwaardige maaltijden uitgebalanceerde maaltijden met veel eiwitten en weinig suiker te kiezen.

Maaltijden die draaien rond magere eiwitten zoals kip en zeevruchten, groenten en gezonde koolhydraatbronnen zoals bruine rijst worden aangemoedigd.

Suggesties voor maaltijdideeën van de Isagenix-website zijn onder meer:

Courgette noedels met gegrilde garnalen
Gegrilde kip en groenten bovenop bruine rijst
Pesto zalm met zilvervliesrijst en gegrilde groenten
Wraps met kip, zwarte bonen en groentesla
Avocado’s gevuld met tonijnsalade

 

Wat je niet mag eten met dit dieet:

Bij het volgen van het 30-dagenplan van Isagenix worden sommige voedingsmiddelen afgeraden.

Te vermijden voedingsmiddelen zijn onder meer:

Fast food
Alcohol
Verwerkt vlees zoals spek en vleeswaren
Aardappelchips en crackers
Gefrituurd voedsel
Margarine
Fruitsap
Instant voedsel
Suiker
Verfijnde koolhydraten zoals witte rijst
Koken oliën
Koffie
Frisdrank en andere met suiker gezoete dranken

Wel of niet?

 

Als je gewoon een boost wilt geven aan je gewichtsverlies, of als je schema het moeilijk maakt om gezonde, plantaardige maaltijden te kopen en te bereiden, kan Isagenix nuttig zijn. Houd er rekening mee dat u uw voedselgerelateerde gedrag permanent moet veranderen of ruimte moet maken in uw budget om Isagenix-producten voor onbepaalde tijd te kopen als u uw vooruitgang op het gebied van gewichtsverlies wilt behouden. Wanneer u van plan bent uw eetgewoonten te vernieuwen, is het natuurlijk een goed idee om uw arts op de hoogte te stellen, ongeacht of u besluit een Isagenix-plan te volgen of niet.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

achttien + 7 =