Alpha-GPC: werkzaamheid en veiligheid

Alpha-GPC is een chemische stof die in het lichaam wordt gemaakt. Het wordt ook in een laboratorium gemaakt voor gebruik als medicijn.

In sommige landen in Europa is alpha-GPC een voorgeschreven medicijn. Alpha-GPC wordt gebruikt voor de ziekte van Alzheimer, beroerte, dementie veroorzaakt door verminderde bloedtoevoer naar de hersenen (vasculaire dementie), geheugen- en denkvaardigheden en andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Hoe werkt het?
Alpha-GPC lijkt een chemische stof in de hersenen genaamd acetylcholine te verhogen. Deze chemische stof in de hersenen is belangrijk voor geheugen- en leerfuncties.

Gebruik en effectiviteit?


Onvoldoende bewijs voor

Ziekte van Alzheimer. Sommige onderzoeken tonen aan dat het gebruik van alpha-GPC de denkvaardigheid van Alzheimerpatiënten helpt verbeteren na 3 tot 6 maanden behandeling.
Beroerte. Vroeg onderzoek toont aan dat patiënten met een beroerte die alfa-GPC binnen 10 dagen na de beroerte krijgen, een beter herstel lijken te hebben.
Dementie veroorzaakt door verminderde bloedtoevoer naar de hersenen (vasculaire dementie). Vroeg onderzoek toont aan dat het geven van alfa-GPC als een injectie de symptomen van deze aandoening kan verbeteren, waaronder gedrag, gemoedstoestand en denkvaardigheden. Onderzoekers die deze studie hebben gedaan, gebruikten een receptplichtige vorm van alfa-GPC (Delecit) die niet verkrijgbaar is in de VS.
Verbetering van het geheugen.
Denk vaardigheden.
Aan het leren.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van alpha-GPC voor deze toepassingen te beoordelen.


Bijwerkingen en veiligheid


Bij orale inname: Alpha-GPC is MOGELIJK VEILIG bij correct gebruik gedurende maximaal 6 maanden. Het kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, waaronder brandend maagzuur, hoofdpijn, duizeligheid en huiduitslag.

Wanneer gegeven als een injectie: Alpha-GPC is MOGELIJK VEILIG bij correct gebruik. Het kan bij sommige mensen bijwerkingen veroorzaken, waaronder brandend maagzuur, hoofdpijn, slapeloosheid, verwardheid en roodheid op de injectieplaats.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of alpha-GPC veilig te gebruiken is tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Kleine interactie met medicatie

Wees waakzaam met deze combinatie
!

Scopolamine (Transderm Scop) werkt samen met ALPHA-GPC

Alpha-GPC verhoogt een chemische stof in de hersenen die acetylcholine wordt genoemd. Scopolamine blokkeert dezelfde chemische stof. Maar het is niet bekend of alpha-GPC de voordelen van scopolamine vermindert.

andere namen:

Alfa-GPC, Alpha Glycerol Phosphoryl Choline, Alpha-Glyceryl Phosphoryl Choline, Alpha-Glyceryl Phosphatidylcholine, Alpha-glycerylphosphorylcholine, Choline alphoscerate, Glycerophosphorylcholine, Glycérophosphorylcholine, GPC, GroPCho, L-A-Glyceryl Phosphorylcholine, L-alpha-glycerylphosphorylcholine.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

negen + veertien =