Rode iep (slippery elm) supplement, werking en veiligheid

Rode iep is een boom. De binnenbast (niet de hele bast) wordt als medicijn gebruikt.

Waarom gebruiken mensen het

Mensen nemen rode iep voor hoest, keelpijn, koliek, diarree, obstipatie, aambeien, prikkelbare darmsyndroom (IBS of PDS), blaas- en urineweginfecties, syfilis, herpes en voor het verdrijven van lintwormen. Het wordt ook gebruikt ter bescherming tegen maag- en duodenumzweren, colitis, diverticulitis, maagdarmontsteking en te veel maagzuur. Het wordt ook via de mond ingenomen om een abortus te veroorzaken.

Rode iep wordt op de huid aangebracht voor wonden, brandwonden, jicht, reuma, koortsblaasjes, steenpuisten, abcessen, zweren, tandpijn, keelpijn en als smeermiddel om de bevalling te verlichten.

Bij de productie wordt Rode iep gebruikt in sommige babyvoeding en voedingsproducten voor volwassenen, en in sommige zuigtabletten die worden gebruikt om keelpijn te verzachten.

Hoe werkt het?


Rode iep bevat chemicaliën die keelpijn kunnen helpen verzachten. Het kan ook slijmafscheiding veroorzaken, wat kan helpen bij maag- en darmproblemen.

Gebruik en effectiviteit?


Mogelijk effectief voor

Keelpijn, wanneer toegevoegd aan zuigtabletten. Commerciële zuigtabletten met rode iep hebben de voorkeur boven het inheemse kruid wanneer ze worden gebruikt voor hoest en keelpijn. De zuigtabletten verlengen het pijnstillende effect.

Onvoldoende bewijs voor

Kanker. Vroeg onderzoek suggereert dat een specifiek product dat kliswortel, Indiase rabarber, schapenzuring en rode iepenschors bevat, de kwaliteit van leven van borstkankerpatiënten niet verbetert.
Prikkelbare darmsyndroom (IBS). Een vroege studie toont aan dat het nemen van een specifiek product dat rode iepenschors, lactulose, haverzemelen en zoethoutwortel bevat, de stoelgang kan verhogen en maagpijn en een opgeblazen gevoel kan verminderen bij mensen met IBS die wordt gekenmerkt door obstipatie. Een ander combinatieproduct dat rode iepenschors, bosbes, kaneel en agrimonie bevat, kan maagpijn, een opgeblazen gevoel en gasvorming verminderen bij mensen met IBS die wordt gekenmerkt door diarree.
Hoest.
Koliek.
Diarree.
Constipatie.
Aambeien.
Blaasontsteking.
Urineweginfecties.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van rode iep voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid van rode iep


rode iep is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen bij orale inname. Bij toepassing op de huid kunnen sommige mensen allergische reacties en huidirritatie krijgen.

Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Folklore zegt dat rode iepenschors een miskraam kan veroorzaken wanneer het in de baarmoederhals van een zwangere vrouw wordt ingebracht. In de loop der jaren kreeg rode iep de reputatie abortus te kunnen veroorzaken, zelfs als ze via de mond werd ingenomen. Er is echter geen betrouwbare informatie om deze bewering te bevestigen. Blijf echter aan de veilige kant en neem geen rode iep als u zwanger bent of borstvoeding geeft.

Interacties?
Matige interactie

Wees voorzichtig met deze combinatie
!

Medicijnen die via de mond worden ingenomen (orale geneesmiddelen)

Rode iep bevat een soort zachte vezel die slijm wordt genoemd. Slijm kan de hoeveelheid geneesmiddel die het lichaam opneemt verminderen. Het nemen van rode iep terwijl u medicijnen via de mond inneemt, kan de effectiviteit van uw medicatie verminderen. Om deze interactie te voorkomen, moet u rode iep minstens een uur na de medicatie die u via de mond heeft ingenomen, innemen.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vijf − 4 =