Griffonia simplicifolia: effect en bijwerkingen

Griffonia simplicifolia is een plantensoort die voorkomt in westelijke delen van Afrika. De zaden worden als medicijn gebruikt omdat ze de chemische stof 5-hydroxytryptofaan (5-HTP) bevatten. Griffonia simplicifolia-zaden worden vaak via de mond gebruikt voor depressie, angst, gewichtsverlies, hoofdpijn en slapeloosheid. Maar er is beperkt wetenschappelijk onderzoek om deze toepassingen te ondersteunen.

Hoe werkt het ?

Griffonia simplicifolia bevat de chemische stof 5-HTP. Deze chemische stof werkt in de hersenen en het centrale zenuwstelsel door de productie van de chemische stof serotonine te verhogen. Serotonine kan de slaap, eetlust, pijn en stemming beïnvloeden. Omdat 5-HTP serotonine verhoogt, wordt Griffonia simplicifolia gebruikt voor sommige ziekten waarbij serotonine een belangrijke rol speelt. Deze omvatten depressie, slapeloosheid, zwaarlijvigheid en andere aandoeningen. (zie ook het gevaar van 5-htp)

Er is geen bewijs dat het werkt voor de volgende toepassingen:

Spanning. Sommige vroege onderzoeken tonen aan dat het nemen van Griffonia simplicifolia-extract bij sommige mensen stress kan verminderen. Bewegingsziekte. Zwaarlijvigheid. Slapeloosheid. Depressie. Ongerustheid. Hoofdpijn.

Maagproblemen.

Wond genezen.

Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van Griffonia simplicifolia voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid van Griffonia simplicifolia

Griffonia simplicifolia is MOGELIJK VEILIG bij orale inname tot 8 weken. De veiligheid van langdurig gebruik van Griffonia simplicifolia is niet bekend. Sommige mensen die Griffonia simplicifolia hebben gebruikt, hebben diarree en buikpijn gekregen. Andere bijwerkingen kunnen ook afhangen van de hoeveelheid 5-HTP in het gebruikte Griffonia simplicifolia-product. Bijwerkingen van 5-HTP zijn bijvoorbeeld een snelle hartslag, huidreacties, maagpijn, misselijkheid, braken en diarree, slaperigheid, hoofdpijn en spierproblemen.

Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van Griffonia simplicifolia als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik. Chirurgie: 5-HTP, een chemische stof die wordt aangetroffen in Griffonia simplicifolia, kan een hersenstof beïnvloeden die serotonine wordt genoemd. Sommige medicijnen die tijdens een operatie worden toegediend, kunnen ook serotonine beïnvloeden. Hoewel het niet bekend is of Griffonia simplicifolia deze effecten kan veroorzaken, kan het innemen van 5-HTP vóór de operatie te veel serotonine in de hersenen veroorzaken. Dit kan leiden tot ernstige bijwerkingen, waaronder hartproblemen, rillingen en angst. Stop met het gebruik van Griffonia simplicifolia ten minste 2 weken voor de operatie.

ANDERE NAAM (EN): Bandeiraea simplicifolia, Schotia simplicifolia

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

15 − 8 =