appelcider azijn voordelen en nadelen

Appelazijn is gefermenteerd sap van geplette appels. Net als appelsap kan appelcider azijn verschillende vitamines en mineralen bevatten, evenals voedingsvezels. Appelazijn kan ook azijnzuur en citroenzuur bevatten. Maar het kan moeilijk zijn om precies te weten wat er in sommige appelciderazijn producten zit. In de VS is er geen echte definitie van wat een product moet bevatten om appelcider azijn te worden genoemd. Om deze reden kan de hoeveelheid van elk bestanddeel van appelcider azijn van product tot product verschillen.

Appelazijn wordt gebruikt voor obesitas, diabetes, problemen met haar en huid en andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

In voedingsmiddelen wordt appelcider azijn als smaakstof gebruikt.

Ziekte van het coronavirus 2019 (COVID-19): Er is geen goed bewijs om het gebruik van appelcider azijn voor COVID-19 te ondersteunen. Volg in plaats daarvan gezonde levensstijlkeuzes en bewezen preventiemethoden.

Hoe werkt het ?


Appelazijn is het gefermenteerde sap van geplette appels. Het bevat azijnzuur en voedingsstoffen zoals B-vitamines en vitamine C. Appelcider azijn kan de bloedsuikerspiegel bij mensen met diabetes helpen verlagen door de manier waarop voedsel uit de darmen wordt opgenomen te veranderen. Appelazijn kan de afbraak van sommige voedingsmiddelen voorkomen.

Is het effectief?

Er is niet genoeg bewijs dat het helpt bij de volgende aandoeningen:

Atletische prestatie. Vroeg onderzoek toont aan dat het drinken van appelciderazijn voorafgaand aan het sporten niet effectiever is om het uithoudingsvermogen te verbeteren dan het drinken van een sportdrank.

Suikerziekte. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van appelciderazijn bij een maaltijd de insulinegevoeligheid en het insulinegehalte na de maaltijd verbetert bij mensen met insulineresistentie. Maar het lijkt geen significant voordeel te hebben bij mensen met diabetes type 2. Vertraagde lediging van voedsel uit de maag naar de darmen (gastroparese).

Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van appelciderazijn de maagledigingssnelheid verergert bij mensen met diabetes type 1 en een langzame spijsvertering.

Zwaarlijvigheid. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van appelciderazijn samen met een caloriearm dieet het lichaamsgewicht, de body mass index (BMI) en de eetlust enigszins kan verlagen in vergelijking met alleen een dieet bij volwassenen met overgewicht.

Acne.

Veroudering.

Roos.

Eczeem (atopische dermatitis).

Hoge bloeddruk.

Hoge niveaus van cholesterol of andere vetten (lipiden) in het bloed (hyperlipidemie).

Indigestie (dyspepsie). Infectie van de darmen door parasieten.

Insectenbeten. Nierstenen. Beenkrampen. Geheugen- en denkvaardigheden (cognitieve functie). Artrose. Gordelroos (herpes zoster). Keelpijn (faryngitis). Zonnebrand. Zwelling (ontsteking) van de neusholte en sinussen (rhinosinusitis). Zwelling (ontsteking) van de vagina (vaginitis). Wratten. Zwakke en broze botten (osteoporose). Andere condities. Er is meer bewijs nodig om appelcider azijn voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen van Appel cider azijn:

Bij orale inname: Het consumeren van appelciderazijn in voedselhoeveelheden is WAARSCHIJNLIJK VEILIG. Appelazijn is MOGELIJK VEILIG voor de meeste volwassenen bij gebruik als medicijn, op korte termijn. Appelazijn is MOGELIJK Onveilig bij orale inname in grote hoeveelheden, langdurig. Het langdurig consumeren van grote hoeveelheden appelciderazijn kan leiden tot problemen zoals een laag kaliumgehalte. Bij aanbrenging op de huid: Appelazijn is MOGELIJK Onveilig wanneer het op de huid wordt aangebracht. Van het aanbrengen van appelciderazijn op de huid is gemeld dat het zelfs na één keer gebruik chemische brandwonden veroorzaakt.

Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of appelciderazijn veilig is om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik. Diabetes: Appelazijn kan de bloedsuikerspiegel verlagen bij mensen met diabetes. Let op tekenen van een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) en controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig als u diabetes heeft en appelciderazijn gebruikt.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

een × een =