Garcinia supplement, effectiviteit en bijwerkingen


Garcinia is een kleine tot middelgrote boom die groeit in India en Zuidoost-Azië. De vruchtenschil bevat het chemische hydroxycitroenzuur (HCA) en wordt gebruikt om medicijnen te maken. Verwar garcinia niet met Garcinia hanburyi (gamboge hars).

Mensen gebruiken garcinia voor aandoeningen zoals obesitas, atletische prestaties, gewrichtspijn en vele anderen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen. Er is ook bezorgdheid dat het gebruik van garcinia de lever kan schaden.

Hoe werkt het?

Garcinia bevat het chemische hydroxycitroenzuur (HCA). Sommige laboratoriumonderzoeken suggereren dat HCA vetopslag kan voorkomen, de eetlust kan beheersen en het uithoudingsvermogen kan vergroten, maar of deze effecten bij mensen optreden, is onduidelijk.

Gebruik en effectiviteit?
Onvoldoende bewijs voor

Atletische prestatie. Garcinia bevat een chemische stof genaamd hydroxycitroenzuur (HCA). HCA innemen zou kunnen verhogen hoe lang ongetrainde vrouwen in staat zijn om te oefenen. Maar het lijkt mannen niet op dezelfde manier ten goede te komen.
Obesitas. Het is onduidelijk of garcinia mensen helpt af te vallen. Sommige onderzoeken tonen aan dat het een klein voordeel heeft. Uit ander onderzoek blijkt dat het niet helpt.
Een ziekte veroorzaakt door parasitaire wormen (schistosomiasis).
Constipatie.
Diarree.
Gewrichtspijn
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van garcinia voor deze toepassingen te beoordelen

Bijwerkingen en veiligheid
Wanneer via de mond ingenomen: Garcinia is MOGELIJK ONVEILIG wanneer via de mond ingenomen. Er zijn meldingen geweest van ernstige leverproblemen bij sommige mensen die producten met garcinia hebben ingenomen. Het is onduidelijk of garcinia de werkelijke oorzaak van leverproblemen is in deze rapporten of als het te wijten is aan andere factoren.Garcinia kan andere klachten geven. Veel voorkomende, maar milde bijwerkingen zijn misselijkheid, ongemak in het spijsverteringskanaal en hoofdpijn.

Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van garcinia als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.
Bipolaire stoornis: Garcinia kan manie bij een bipolaire stoornis verergeren. Niet gebruiken als u een bipolaire stoornis heeft.Leverziekte: Garcinia kan de lever beschadigen. Dit kan leverschade verergeren bij mensen met een leveraandoening. Gebruik niet als u leverziekte hebt.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

5 × vier =