Haaienkraakbeen supplement, effectief?

Haaienkraakbeen (taai elastisch weefsel dat ondersteuning biedt, net zoals bot) dat voor medicijnen wordt gebruikt, komt voornamelijk van haaien die zijn gevangen in de Stille Oceaan. Verschillende soorten extracten zijn gemaakt van haaienkraakbeen, waaronder squalamine lactaat, AE-941 en U-995.

Haaienkraakbeen wordt het meest gebruikt voor kanker. Haaienkraakbeen wordt ook gebruikt voor artrose, plaque psoriasis, leeftijdgerelateerd gezichtsverlies, wondgenezing, schade aan het netvlies van het oog als gevolg van diabetes en darmontsteking (enteritis).

Sommige mensen brengen haaienkraakbeen rechtstreeks op de huid aan voor artritis en psoriasis.

Sommige mensen brengen haaienkraakbeen in het rectum voor kanker.

Hoe werkt het?
Haaienkraakbeen kan de groei van nieuwe bloedvaten voorkomen die nodig zijn om kanker te laten groeien. Het kan ook de groei van bloedvaten tot psoriasis-laesies voorkomen. Dit kan helpen deze wonden te genezen.

 Waarschijnlijk NIET effectief voor

Kanker. Het meeste onderzoek toont aan dat het nemen van haaienkraakbeen via de mond niet ten goede komt aan mensen met gevorderde, eerder behandelde kankers in de borst, dikke darm, long, prostaat of hersenen. Het lijkt ook niet ten goede te komen aan mensen met geavanceerd, eerder behandeld non-Hodgkin-lymfoom. Haaienkraakbeen is niet onderzocht bij mensen met minder gevorderde kanker.

Onvoldoende bewijs voor

Kanker tumor genaamd Kaposi-sarcoom. Er zijn meldingen dat het aanbrengen van haaienkraakbeen op de huid tumoren genaamd Kaposi-sarcoom kan verminderen. Deze tumoren komen vaker voor bij mensen met HIV.
Artrose. Wanneer producten op haaienkraakbeen in combinatie met andere ingrediënten worden aangebracht, verminderen ze naar verluidt de symptomen van artritis. Symptoomverlichting is echter waarschijnlijk te wijten aan het kamferingrediënt en niet aan de andere ingrediënten. Bovendien is er geen onderzoek dat aantoont dat haaienkraakbeen door de huid wordt opgenomen.
Psoriasis. Vroeg onderzoek bij mensen met plaque psoriasis toont aan dat een specifiek haaienkraakbeenextract (AE-941) het uiterlijk van plaques verbetert en jeuk vermindert wanneer het via de mond wordt ingenomen of op de huid wordt aangebracht.
Een type nierkanker dat niercelcarcinoom wordt genoemd. Het oraal innemen van een specifiek haaienkraakbeenextract (AE-941) kan de overleving verhogen bij patiënten met niercelcarcinoom.
Verouderingsverlies in verband met leeftijd.
Wond genezen.
Andere condities.

Meer bewijs is nodig om haaienkraakbeen te beoordelen voor deze toepassingen.

Bijwerkingen en veiligheid
Haaienkraakbeen is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen wanneer het tot 40 maanden via de mond wordt ingenomen of tot 8 weken op de huid wordt aangebracht.
Het kan een slechte smaak in de mond veroorzaken, misselijkheid, braken, maagklachten, constipatie, lage bloeddruk, duizeligheid, hoge bloedsuiker, hoge calciumspiegels, zwakte en vermoeidheid. Het kan ook lever disfunctie veroorzaken. Sommige producten hebben een onaangename geur en smaak.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het nemen van haaienkraakbeen als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.”Auto-immuunziekten” zoals multiple sclerose (MS), lupus (systemische lupus erythematosus, SLE), reumatoïde artritis (RA) of andere aandoeningen: haaienkraakbeen kan het immuunsysteem actiever maken. Dit kan de symptomen van auto-immuunziekten vergroten. Als u een van deze voorwaarden heeft, is het het beste om het gebruik van haaienkraakbeen te vermijden.Hoge calciumspiegels (hypercalciëmie): haaienkraakbeen kan de calciumspiegels verhogen, dus het mag niet worden gebruikt door mensen wier calciumspiegels al te hoog zijn.Andere namen:

AE-941, Cartilage de Requin, Cartilage de Requin du Pacifique, Cartilago de Tiburon, Collagène Marin, Extrait de Cartilage de Requin, Liquide de Cartilage Marin, Marine Collagen, Marine Liquid Cartilage, MSI-1256F, Neovastat, Pacific Shark Cartilage, Poudre de Cartilage de Requin, Shark Cartilage Powder, Shark Cartilage Extract, Sphyrna lewini, Squalus acanthia

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

een × vier =