Groenlipmossel. effectiviteit en veiligheid

Groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland is een schelpdier. Mensen gebruiken het om medicijnen te maken. Als medicijn is het verkrijgbaar in gevriesdroogde, gemalen en capsulevorm. De olie wordt ook gebruikt.

Groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland wordt gebruikt voor reumatoïde artritis, artrose en astma. Het wordt ook gebruikt voor kanker en om pijnlijke spieren na het sporten te voorkomen.

Hoe werkt het?


Groenlipmossel in Nieuw-Zeeland kan chemicaliën bevatten die de zwelling of ontsteking helpen verminderen.

Gebruik en effectiviteit?


Er is onvoldoende bewijs dat het werkt voor de volgende toepassingen:

Astma. Sommige vroege onderzoeken tonen aan dat het nemen van een bepaald extract van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland (Lyprinol, Pharmalink) het overdag piepen vermindert en de ademhaling verbetert bij sommige mensen met astma. Uit ander vroeg onderzoek blijkt dat het nemen van dit extract van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland (Lyprinol, Pharmalink) vermindert hoeveel reddingsmedicatie nodig is voor mensen met persistente astma. Maar het gebruik van dit extract van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland (Lyprinol, Pharmalink) lijkt de astmasymptomen bij kinderen niet te verbeteren.

Artrose. Het meeste vroege onderzoek suggereert dat het via de mond innemen van groenlipmosselextract uit Nieuw-Zeeland de symptomen van artrose vermindert, waaronder pijn en stijfheid. Ander onderzoek toont echter weinig of geen voordeel. De meeste onderzoeken hebben een specifiek extract van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland gebruikt (Seatone, MacFarland Laboratories), hoewel sommige onderzoeken andere groenliplipproducten uit Nieuw-Zeeland gebruikten (Lyprinol, Pharmalink; GlycOmega PLUS, Aroma NZ Ltd.).

Reumatoïde artritis (RA). Sommige vroege onderzoeken suggereren dat het nemen van een specifiek extract van Nieuw-Zeeland groenlipmossel (Seatone, McFarlane Laboratories) via de mond de symptomen van RA, waaronder pijn en stijfheid, vermindert. Ander onderzoek toont echter geen voordeel.
Kanker.
Spierpijn.
Andere condities. Meer bewijs is nodig om de effectiviteit van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid van groenlipmossel


Groenlip mossel uit Nieuw-Zeeland is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen wanneer het via de mond wordt ingenomen. Het kan sommige bijwerkingen veroorzaken, zoals jeuk, een soort artritis genaamd jicht, zwelling, buikpijn, brandend maagzuur, diarree, misselijkheid en darmgas. In zeldzame gevallen kan het leverproblemen veroorzaken .Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Nieuw-Zeelandse groenlipmossel is MOGELIJK ONVEILIG om oraal in te nemen tijdens de zwangerschap. Er zijn aanwijzingen dat dit de ontwikkeling van het ongeboren kind kan vertragen en ook de geboorte kan vertragen.

Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het nemen van groenlipmossel uit Nieuw-Zeeland als u borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.  

Andere namen
Extrait de Moule, GLM, Green Lipped Mossel, Green Shell Mossel, Mejillón Verde de Nueva Zealandia, Moule à Coquille Verte, Moule à Coquille Verte de Nouvelle-Zélande, Moule aux Lèvres Verte de Nouvelle-Zélande, Moule Vert-Labiée de Nouvelle- Zélande, Moule Verte de Nouvelle-Zélande, Mossel Extract, Nieuw-Zeelandse Groene Lipmosselmossel, Nieuw-Zeelandse Groene Weekdier, NZGLM, Perna canaliculus, Zeemossel, Seatone

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

vijftien − acht =