Glutathion, veiligheid en effectiviteit

Mensen nemen glutathion via de mond voor de behandeling van staar en glaucoom, het voorkomen van veroudering, het behandelen of voorkomen van alcoholisme, astma, kanker, hartaandoeningen (atherosclerose en hoog cholesterol), hepatitis, leveraandoeningen, ziekten die het afweersysteem van het lichaam verzwakken (inclusief aids en chronische vermoeidheid) syndroom), geheugenverlies, de ziekte van Alzheimer, artrose en de ziekte van Parkinson. Glutathion wordt ook gebruikt voor het behoud van het afweersysteem van het lichaam (immuunsysteem) en het bestrijden van metaal- en drugsvergiftiging.

Glutathion wordt ingeademd (geïnhaleerd) voor de behandeling van longziekten, waaronder idiopathische longfibrose, cystische fibrose en longziekte bij mensen met HIV-ziekte.

Zorgverleners geven glutathion als een injectie (door injectie in de spier) voor het voorkomen van giftige bijwerkingen van kankerbehandeling (chemotherapie) en voor de behandeling van het onvermogen om een ​​kind te verwekken (mannelijke onvruchtbaarheid).

Zorgverleners geven ook glutathion intraveneus (door injectie in de ader, door IV) voor het voorkomen van “vermoeid bloed” (bloedarmoede) bij nierpatiënten die hemodialyse ondergaan, het voorkomen van nierproblemen na een bypass-operatie, het behandelen van de ziekte van Parkinson, het verbeteren van de bloedstroom en het verminderen van de bloedstolling bij personen met ‘verharding van de slagaders’ (atherosclerose), behandeling van diabetes en het voorkomen van toxische bijwerkingen van chemotherapie.

Hoe werkt het?
Glutathion is betrokken bij vele processen in het lichaam, waaronder weefselopbouw en -reparatie, waardoor chemicaliën en eiwitten in het lichaam nodig zijn en voor het immuunsysteem.

INTRAVENEUS

Het verminderen van bijwerkingen van chemotherapiebehandelingen voor kanker.

Onvoldoende bewijs voor

Opbouw van vet in de lever bij mensen die weinig of geen alcohol drinken (niet-alcoholische leververvetting of NAFLD). Vroeg onderzoek heeft aangetoond dat het gedurende 4 maanden oraal innemen van glutathion de bloedspiegels van een marker voor leverschade, ALT genoemd, en triglycerideniveaus kan verlagen bij mensen met een leveraandoening die niet gerelateerd is aan alcohol. Glutathion lijkt echter de stijfheid van de lever bij mensen met deze ziekte niet te verbeteren.
Ziekte van Parkinson. Vroeg onderzoek heeft aangetoond dat het drie keer per dag innemen van glutathion gedurende drie maanden gedurende drie maanden de symptomen van de ziekte van Parkinson niet lijkt te verbeteren.
Een groep oogaandoeningen die kunnen leiden tot verlies van gezichtsvermogen (glaucoom).
Veroudering.
Alcoholgebruik stoornis.
Ziekte van Alzheimer.
Bloedarmoede.
Astma.
Atletische prestatie.
Kanker.
Staar.
Chronisch vermoeidheidssyndroom (CVS).
Aandoeningen bij een man die hem beletten een vrouw zwanger te maken binnen een jaar na het proberen zwanger te worden (mannelijke onvruchtbaarheid).
Taaislijmziekte.
Achteruitgang in geheugen en denkvaardigheden die normaal met de leeftijd voorkomen.
Diabetes.
Verharding van de slagaders (atherosclerose).
Hartziekte.
Hoge cholesterol.
HIV / AIDS.
Longziekten.
Geheugen.
Artrose.
Huidverlichting.
Zwelling (ontsteking) van de lever (hepatitis).
Andere condities.

Meer bewijs is nodig om glutathion voor deze toepassingen te beoordelen.

 Bijwerkingen en veiligheid
Glutathion is MOGELIJK VEILIG voor de meeste volwassenen bij orale toediening, inhalatie of injectie in de spier of in de aderen. Maar de mogelijke bijwerkingen zijn niet bekend.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van glutathion tijdens zwangerschap en borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.
Astma: inhaleer glutathion niet als u astma heeft. Het kan sommige astmasymptomen verhogen.

Interacties?

We hebben momenteel geen informatie over GLUTATHION-interacties.

Andere namen:

Gamma-Glutamylcysteinylglycine, Gamma-L-Glutamyl-L-Cysteinylglycine, Gamma-L-Glutamyl-L-Cystéinylglycine, Glutathion, Glutatión, L-Gamma-Glutamyl-L-Cysteinyl-Glycine, L-Gamma-Glutamyl-L-Cystéinyl-Glycine, L-Glutathion, L-Glutathione, GSH, N-(N-L-gamma-Glutamyl-L-cysteinyl)glycine

Zoek je volgende bestemming