Horny Goat weed, elfenbloem, werking en veiligheid.

Horny goat weed, elfenbloem is een kruid. De bladeren worden gebruikt om medicijnen te maken. In de Chinese geneeskunde staan ​​maar liefst 15 geile wietsoorten bekend als “yin yang huo”.

elfenbloem wordt vaak oraal gebruikt voor seksuele prestatieproblemen, zoals erectiestoornissen (ED) en laag seksueel verlangen. Het wordt ook gebruikt voor zwakke rug en knieën, gewrichtspijn, artritis, mentale en fysieke vermoeidheid en geheugenverlies samen met vele andere aandoeningen. Maar er is beperkt wetenschappelijk onderzoek om elk van deze toepassingen te ondersteunen.

Hoe effectief is het?

Natuurlijke geneesmiddelen Uitgebreide database beoordeelt effectiviteit op basis van wetenschappelijk bewijs volgens de volgende schaal: Effectief, waarschijnlijk effectief, mogelijk effectief, mogelijk ineffectief, waarschijnlijk ineffectief, ineffectief en onvoldoende bewijs om te beoordelen.

De effectiviteitsbeoordelingen voor HORNY GOAT WEED / elfenbloem zijn als volgt:
Onvoldoende bewijs om de effectiviteit te beoordelen voor …

Osteoporose. Het nemen van een specifiek extract van elfenbloem gedurende 24 maanden in combinatie met calciumsupplementen vermindert het botverlies van de wervelkolom en de heup bij vrouwen die de overgang beter hebben doorstaan ​​dan alleen calcium. Chemicaliën in het extract werken enigszins als het hormoon oestrogeen.
Postmenopauzale aandoeningen Het gedurende 6 maanden innemen van geil geitenwietextract kan het cholesterol verlagen en de oestrogeenspiegels verhogen bij postmenopauzale vrouwen.
Bronchitis.
Ejaculatieproblemen.
Erectiestoornissen (ED).
Vermoeidheid.
Hartziekte.
Hoge bloeddruk.
HIV / AIDS.
Gewrichtspijn
Leverziekte.
Geheugenverlies.
Seksuele problemen
Andere condities.

Meer bewijs is nodig om elfenbloem te beoordelen voor deze toepassingen.

Hoe werkt het?
elfenbloem bevat chemicaliën die de bloedstroom kunnen verbeteren en de seksuele functie kunnen verbeteren. Het bevat ook fyto-oestrogenen, chemicaliën die enigszins werken als het vrouwelijke hormoon oestrogeen. Dit kan botverlies bij postmenopauzale vrouwen verminderen.

Zijn er veiligheidsrisico’s?
elfenbloem is MOGELIJK VEILIG wanneer het op de juiste manier wordt ingenomen. Een specifiek extract van geile geitenwiet die fyto-oestrogenen bevat, wordt tot 2 jaar veilig via de mond ingenomen.

Sommige soorten elfenbloem zijn echter MOGELIJK ONVEILIG wanneer ze gedurende een lange periode of in hoge doses worden gebruikt. Langdurig gebruik van deze andere vormen van elfenbloem kan duizeligheid, braken, droge mond, dorst en neusbloedingen veroorzaken. Het nemen van grote hoeveelheden elfenbloem kan spasmen en ernstige ademhalingsproblemen veroorzaken.

Een hartritmeprobleem is ook gemeld bij een man die elfenbloem nam in een commercieel product dat werd gebruikt voor seksuele verbetering. Een specifiek commercieel product met meerdere ingrediënten (Enzyte, Berkeley Premium Nutraceuticals) dat elfenbloem bevat, kan abnormale hartslag veroorzaken. Deze veranderingen kunnen de kans op hartritmeproblemen vergroten. Een geval van levertoxiciteit is gemeld bij een man die hetzelfde product gebruikte (Enzyte, Berkeley Premium Nutraceuticals). Omdat dit product echter meerdere ingrediënten bevat, is het niet duidelijk of deze effecten worden veroorzaakt door elfenbloem of andere ingrediënten. In het geval van levertoxiciteit is het mogelijk dat de bijwerking een abnormale reactie was die onwaarschijnlijk zou zijn bij andere patiënten.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: elfenbloem is MOGELIJK ONVEILIG wanneer het oraal wordt ingenomen tijdens de zwangerschap. Er is een zorg dat het de ontwikkelende foetus kan schaden. Vermijd het gebruik. Niet genoeg bekend over de veiligheid van het gebruik van geile geitenwier tijdens het geven van borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd het gebruik.

Bloedingsstoornissen: elfenbloem kan de bloedstolling vertragen. Dit kan het risico op bloedingen verhogen. In theorie kan het nemen van elfenbloem bloedingsstoornissen verergeren.

Hormoongevoelige kankers en aandoeningen: elfenbloem werkt als oestrogeen en kan bij sommige vrouwen de oestrogeenspiegels verhogen. elfenbloem kan oestrogeen-gevoelige aandoeningen, zoals borst- en baarmoederkanker, erger maken.

Lage bloeddruk:elfenbloem kan de bloeddruk verlagen. Bij mensen die al een lage bloeddruk hebben, kan het gebruik van elfenbloem de bloeddruk te laag laten en het risico op flauwvallen verhogen.

Chirurgie: elfenbloem kan de bloedstolling vertragen. Dit kan het risico op bloedingen tijdens een operatie verhogen. Stop met het nemen van elfenbloem minstens 2 weken voor de operatie.

Zijn er interacties met medicijnen?

Matig
Wees voorzichtig met deze combinatie.
oestrogenen
elfenbloem kan sommige van dezelfde effecten hebben als oestrogeen en kan bij sommige vrouwen de bloedspiegel van oestrogeen verhogen. Het nemen van elfenbloem met oestrogeen kan de effecten en bijwerkingen van oestrogeen vergroten.

Sommige oestrogeenpillen omvatten geconjugeerde paardenoestrogenen (Premarin), ethinylestradiol, estradiol en andere.
Medicijnen die door de lever zijn veranderd (substraten van Cytochrome P450 1A2 (CYP1A2))
Sommige medicijnen die door de lever worden veranderd, zijn bupropion (Wellbutrin), cyclofosfamide (Cytoxan), dexamethason (Decadron), efavirenz (Sustiva), ketamine (Ketalar), methadon (Dolophine), nevirapine (Viramune), of fenadrine (Norflex), fenobarbital , sertraline (Zoloft), tamoxifen (Nolvadex), valproïnezuur (Depakote) en vele anderen.
Medicijnen voor hoge bloeddruk (antihypertensiva)
Geile geitenwiet kan de bloeddruk verlagen. Het nemen van geile geitenwiet samen met medicijnen voor hoge bloeddruk kan ervoor zorgen dat je bloeddruk te laag wordt.

Sommige medicijnen voor hoge bloeddruk omvatten captopril (Capoten), enalapril (Vasotec), losartan (Cozaar), valsartan (Diovan), diltiazem (Cardizem), Amlodipine (Norvasc), hydrochloorthiazide (HydroDiuril), furosemide (Lasix) en vele anderen .
Medicijnen die een onregelmatige hartslag kunnen veroorzaken (geneesmiddelen die het QT-interval verlengen)
Geile geitenwiet kan je hartslag verhogen. Het nemen van geile geitenwiet samen met medicijnen die een onregelmatige hartslag kunnen veroorzaken, kan ernstige bijwerkingen veroorzaken, waaronder een onregelmatige hartslag.

Sommige medicijnen die een onregelmatige hartslag kunnen veroorzaken, zijn amiodaron (Cordarone), disopyramide (Norpace), dofetilide (Tikosyn), ibutilide (Corvert), procaïnamide (Pronestyl), kinidine, sotalol (Betapace), thioridazine (Mellaril) en vele anderen.
Medicijnen die de bloedstolling vertragen (antistollingsmiddelen / geneesmiddelen tegen bloedplaatjes)
Elfenbloem kan de bloedstolling vertragen. Het nemen van Elfenbloem samen met medicijnen die ook de stolling vertragen, kan de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten.

Sommige medicijnen die de bloedstolling vertragen zijn aspirine, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), dalteparine (Fragmin), enoxaparin (Lovenox) , heparine, warfarine (Coumadin) en anderen.

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Kruiden en supplementen die de bloeddruk kunnen verlagen
Elfenbloem kan de bloeddruk verlagen. Het in combinatie met andere kruiden en supplementen die de bloeddruk kunnen verlagen, kan het risico op een te lage bloeddruk verlagen. Sommige van deze kruiden en supplementen zijn andrographis, caseïnepeptiden, kattenklauw, co-enzym Q-10, visolie, L-arginine, lycium, brandnetel, theanine en anderen.
Kruiden en supplementen die de bloedstolling kunnen vertragen
Elfenbloem kan de bloedstolling vertragen. Het nemen van Elfenbloem samen met andere kruiden en supplementen die ook de stolling vertragen, kan de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten. Deze kruiden zijn engelwortel, kruidnagel, danshen, knoflook, gember, ginkgo, quassia, rode klaver, kurkuma, wilg en anderen.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties bekend met voedingsmiddelen.

Welke dosis wordt gebruikt?


De juiste dosis elfenbloem is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de leeftijd, de gezondheid en verschillende andere aandoeningen van de gebruiker. Op dit moment is er onvoldoende wetenschappelijke informatie om een geschikt doseringsbereik voor elfenbloem te bepalen. Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd veilig zijn en dat doseringen belangrijk kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de relevante aanwijzingen op de productetiketten volgt en raadpleeg uw apotheker of arts of andere zorgverlener voor gebruik.

Andere namen
Barrenwort, Épimède, Épimède à Grandes Fleurs, Épimède du Japon, Epimedium, Epimedium acuminatum, Epimedium brevicornum, Epimedium grandiflorum, Epimedium grandiflorum Radimedium, Epimedium, mimium, Epimedium, mimium, Epimedium, mimium Cornée de Chèvre, Hierba de Cabra en Celo, Japans Epimedium, Xian Ling Pi, Yin Yang Huo. elfenbloem

(Visited 27 times, 1 visits today)