kava, bijwerkingen en effectiviteit

Kava Kava komt oorspronkelijk uit de eilanden van de Stille Zuidzee en is een lid van de peperfamilie.
Eilandbewoners uit de Stille Oceaan hebben kava gebruikt bij ceremonies om een ​​staat van ontspanning te bewerkstelligen.
Tegenwoordig gebruiken mensen kava als voedingssupplement voor angst.
De wortel en ondergrondse stengel (vers of gedroogd) worden gebruikt om drankjes te bereiden; ze worden ook gemaakt in extracten, capsules en tabletten.

Hoeveel weten we?

Er is behoorlijk wat klinisch onderzoek naar kava.

Kava-supplementen kunnen een klein effect hebben op het verminderen van angst, maar ze zijn in verband gebracht met een risico op ernstige leverziekte.
Verschillen in gebruikte doseringen, bereidingsmethoden en onderzoeksontwerpen hebben geleid tot gemengde conclusies over het nut van kava.

Bijwerkingen

In grote hoeveelheden kan het zorgen voor een schilferige huid

Hoofdpijn

duizeligheid

misselijkheid

diarree

Gele huid

Wat weten we over veiligheid?

In maart 2002 waarschuwde de Amerikaanse Food and Drug Administration zorgverleners en het publiek voor het risico van leverschade geassocieerd met kava.
Het combineren van kava met alcohol kan het risico op leverschade verhogen.
Langdurig gebruik van hoge doses kava is in verband gebracht met een droge, schilferige huid of gele verkleuring van de huid.
Zware consumptie van kava is in verband gebracht met hartproblemen en oogirritatie.

 

Gemeenschappelijke Namen: kava, kava kava, ava peper, ava root, kawa
Latijnse naam:
Piper methysticum

Zoek je volgende bestemming