Bacillus coagulans, nut en bijwerkingen

Wat is het?


Bacillus coagulans is een soort bacterie. Het wordt eveneens gebruikt om lactobacillus en andere probiotica als “goede” bacteriën.

Mensen nemen Bacillus coagulans voor diarree, met inbegrip van besmettelijke types zoals rotaviral diarree bij kinderen; traveler’s diarree; en diarree veroorzaakt door antibiotica. Bacillus coagulans wordt ook gebruikt voor algemene spijsverteringsproblemen, prikkelbare darmsyndroom (IBS), inflammatoire darmziekte (IBD, ziekte van Crohn, ulceratieve colitis), een darmaandoening Clostridium difficile colitis, overmatige groei van “slechte” bacteriën in de darm, en infectie als gevolg van de maagzweren veroorzaakt bacterie Helicobacter pylori.

Sommige mensen gebruiken Bacillus coagulans om infecties van de luchtwegen te voorkomen en het opvoeren van het immuunsysteem. Het wordt ook gebruikt om kanker of de vorming van kankerverwekkende stoffen voorkomen. Er is ook belangstelling in het gebruik ervan als additief vaccins om hun effectiviteit te verbeteren.

Bacillus coagulans produceert melkzuur en, als gevolg, vaak onrechte melkzuur bacteriën zoals lactobacillus. In feite zijn sommige commerciële producten bevattende Bacillus coagulans gebracht Lactobacillus sporogenes of “sporenvormende melkzuurbacterie.” In tegenstelling tot de melkzuurbacteriën zoals Lactobacillus en bifidobacteriën, Bacillus coagulans vormt reproductieve structuren, genaamd sporen. Sporen zijn eigenlijk een belangrijke factor in het vertellen Bacillus coagulans uitzondering van melkzuurbacteriën.

lees ook bifido bacterie

Hoe effectief is het?

De effectiviteit score voor Bacillus coagulans zijn:
Onvoldoende bewijs om de effectiviteit te beoordelen voor

Diarree. Waaronder virale diarree bij kinderen, reizigersdiarree en diarree veroorzaakt door antibiotica.
Groei van bacteriën in de darm. Vroeg bewijs toont aan dat het gebruik van een specifieke probiotische product (Lactol, BioPlus Life Sciences Pvt. Ltd., India) met Bacillus coagulans en fructo-oligosacchariden tweemaal daags gedurende 15 dagen per maand voor 6 maanden zou een bescheiden afname maagpijn en gas bij mensen met van potentieel schadelijke bacteriën in de darm.
Helicobacter pylori-infectie. Waardoor maagzweren.
Inflammatoire darmziekte (IBD, ziekte van Crohn, colitis ulcerosa).
Als agent toegevoegd aan vaccins om hun effectiviteit te verbeteren.
kankerpreventie.
Clostridium difficile colitis.
Spijsverteringsproblemen.
Immuunsysteem versterken.
Prikkelbare darmsyndroom (IBS).
Infecties van de luchtwegen.

 Er is geen betrouwbaar onderzoek gedaan bij mensen geweest.

Hoe werkt het?


Er is niet genoeg informatie om te weten hoe Bacillus coagulans zou kunnen werken voor medische doeleinden. Uit Sommige onderzoeken bij dieren (maar nog niet bij de mens) blijkt dat Bacillus coagulans immuunsysteem kan verbeteren en schadelijke bacteriën kan verminderen.

Is er bezorgdheid over de veiligheid?
Bacillus coagulans is mogelijk toch veilig bij inname via de mond. Sommige onderzoek bij mensen heeft aangetoond dat Bacillus coagulans veilig kan worden gebruikt door volwassenen tot 6 maanden.
Bijzondere voorzorgen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: niet gebruiken
Zijn er interacties met medicijnen?

Anitibiotica


Antibiotica worden gebruikt om schadelijke bacteriën in het lichaam. . Het nemen van antibiotica samen met Bacillus coagulans zou kunnen de potentiële voordelen van Bacillus coagulans verminderen. Om  mogelijke interactie voorkomen, neem Bacillus coagulans producten ten minste 2 weken voor of na antibiotica.
Medicijnen die het immuunsysteem te verlagen (Immunosuppressiva)
Bacillus coagulans kan de activiteit van het immuunsysteem te verhogen. Het nemen van Bacillus coagulans, samen met medicijnen die dit verminderen kan de effectiviteit van deze medicatie te verminderen.
Sommige medicijnen die de activiteit van het immuunsysteem  verlagen omvatten azathioprine (Imuran), basiliximab (Simulect), ciclosporine (Neoral, Sandimmune), daclizumab (Zenapax), muromonab-CD3 (OKT3, Orthocole OKT3), mycofenolaatmofetil (CellCept), tacrolimus (FK506, Prograft), sirolimus (Rapamune), prednison (Deltasone, Orasone), corticosteroïden (glucocorticoïden), en anderen.

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Er zijn geen bekende interacties met kruiden en supplementen.

Zijn er interacties met voedsel?

Er zijn geen bekende interacties met voedingsmiddelen.

Welke dosis wordt gebruikt?


Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een passende reeks doses voor Bacillus coagulans te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten niet altijd per definitie veilig zijn en doseringen kunnen belangrijk zijn. Zorg ervoor dat u relevante aanwijzingen op te volgen op de etiketten en uw apotheker of arts of andere zorgverlener te raadpleegt.

Andere namen
B. coagulans, Bacillus bacteriën, Bacillus probiotica bacteriën Bacilles, bacteriën à Gram Positif Sporogenes, bacterie Gram-positieve en forme de Bâtonnet, Gram-positieve sporenvormende Rod, L. Sporogenes, Lactobacillus Sporogenes, Lactobacillus Sporogenes, Probiotic, Probiotique, sporenvormers Het vormen van Lactobacillus.

Zoek je volgende bestemming