Kudzu, veiligheid en bijwerkingen

Kudzu is een wijnstok. Onder de juiste groeiomstandigheden verspreidt het zich gemakkelijk en bedekt vrijwel alles dat niet uit de weg gaat. Kudzu werd in 1876 in Noord-Amerika geïntroduceerd in het zuidoosten van de VS om bodemerosie te voorkomen. Maar het verspreidde zich snel en haalde boerderijen en gebouwen in, waardoor sommigen naar kudzu riepen “de wijnstok die het zuiden at.”

Kudzu’s wortel, bloem en blad worden gebruikt om medicijnen te maken.

Mensen gebruiken kudzu voor aandoeningen zoals alcoholisme, hartaandoeningen, diabetes en vele anderen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Hoe werkt het?


Er is informatie die suggereert dat kudzu ingrediënten bevat die alcohol tegengaan. Het kan ook effecten hebben zoals oestrogeen. Chemische stoffen in kudzu kunnen ook de bloedcirculatie in het hart en de hersenen verhogen.

Gebruik en effectiviteit?


Mogelijk effectief voor

Stoornis in alcoholgebruik. Onderzoek suggereert dat zware drinkers of eetbuien die kudzu nemen, minder bier consumeren als ze de kans krijgen om te drinken. Maar kudzu lijkt het verlangen naar alcohol niet te verminderen of de nuchterheid bij langdurige alcoholisten te verbeteren.

Onvoldoende bewijs voor

Pijn op de borst (angina pectoris). Sommige vroege onderzoeken suggereren dat puerarin, een chemische stof in kudzu, de tekenen en symptomen van pijn op de borst kan verbeteren wanneer het via de mond wordt ingenomen of intraveneus wordt geïnjecteerd (via IV). Maar onderzoeken naar puerarin zijn over het algemeen van slechte kwaliteit en zijn mogelijk niet betrouwbaar. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Een procedure om een ​​verstopt of vernauwd bloedvat te openen (angioplastiek). Vroeg onderzoek suggereert dat het injecteren van 200 ml puerarin, een chemische stof in kudzu, intraveneus (via IV) een week vóór en onmiddellijk voorafgaand aan PTCA, episodes van pijn op de borst kan verminderen. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Rugpijn. Vroeg onderzoek suggereert dat injecties met puerarin, een chemische stof in kudzu, de pijn bij sommige mensen met lage rugpijn kunnen verminderen. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Hartziekte. Vroeg onderzoek suggereert dat het injecteren van 500 ml puerarin, een chemische stof in kudzu, intraveneus (via IV) eenmaal daags gedurende 3 weken, het ‘slechte’ LDL-cholesterol (low-density lipoprotein) kan verminderen, en het ‘goede’ high-density lipoprotein (HDL) kan verhogen. cholesterol en het verlagen van het insulinegehalte vóór de maaltijd bij mensen met coronaire hartziekte. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Suikerziekte. Vroeg onderzoek suggereert dat het innemen van puerarin, een chemische stof in kudzu, 750 mg per dag via de mond samen met de diabetesmedicatie rosiglitazon (Avandia) de bloedsuikerspiegel verlaagt bij patiënten met type 2-diabetes. Het intraveneus injecteren van puerarin (via IV) lijkt de bloedsuikerspiegel echter niet te verlagen. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Nierbeschadiging bij mensen met diabetes (diabetische nefropathie). Vroeg onderzoek suggereert dat het nemen van puerarin, een chemische stof in kudzu, 750 mg per dag via de mond samen met het diabetesmedicijn rosiglitazon (Avandia) de nierfunctie verbetert bij mensen met deze aandoening.
Visusproblemen bij mensen met diabetes (diabetische retinopathie). Sommige onderzoeken suggereren dat het intraveneus (via IV) injecteren van puerarin, een chemische stof in kudzu, het gezichtsvermogen bij mensen met deze aandoening niet verbetert. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Hartfalen. Vroeg onderzoek suggereert dat het dagelijks innemen van puerarin, een chemische stof in kudzu, gedurende 10 dagen de hartfunctie kan verbeteren bij mensen met hartfalen.
Hoge bloeddruk. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van kudzu-poeder de bloeddruk kan verlagen bij mensen met een licht hoge bloeddruk.
Symptomen van de menopauze. Het meeste vroege onderzoek toont aan dat het nemen van kudzu opvliegers bij vrouwen tijdens de menopauze kan verminderen. Het kan net zo goed werken als hormoonvervangende therapie. Maar kudzu lijkt de hormoonspiegels niet te verbeteren en kan de niveaus van bloedvetten, triglyceriden genaamd, verergeren.
Hartaanval. Vroeg onderzoek suggereert dat het injecteren van puerarin, een chemische stof in kudzu, intraveneus (via IV) samen met de gebruikelijke behandeling sommige mensen kan helpen na een hartaanval. Puerarin-injectieproducten zijn niet verkrijgbaar in Noord-Amerika.
Zwaarlijvigheid. Vroeg onderzoek suggereert dat het innemen van kudzu-extract 300 mg via de mond gedurende 12 weken het lichaamsvet en de body mass index (BMI) vermindert bij mensen met obesitas. Het dagelijks innemen van 200 mg kudzu-extract lijkt echter niet dezelfde effecten te hebben.
Gezondheidsproblemen na de menopauze. Sommige onderzoeken tonen aan dat het nemen van kudzu de denkvaardigheden en vaginale droogheid bij vrouwen na de menopauze kan verbeteren. Het kan ook de markers van botomzetting verbeteren. Deze markers zijn doorgaans hoog bij vrouwen na de menopauze. Maar het is onduidelijk of het verminderen van een hoge botvernieuwing het risico op osteoporose vermindert. Ander onderzoek toont aan dat het rechtstreeks op de vagina aanbrengen van een kudzu-gel net zo goed kan werken als oestrogeencrème bij het verminderen van sommige symptomen van vaginaal ongemak.
Beroerte. Sommige vroege onderzoeken suggereren dat het nemen van puerarin, een chemische stof in kudzu, alleen of met aspirine, de hersenfunctie bij sommige mensen na een beroerte kan verbeteren. Maar ander onderzoek toont aan dat het intraveneus injecteren van puerarin (via IV) de dood of afhankelijkheid na een beroerte niet vermindert.
Abnormale hartslag en ritme.
Atletische prestatie.
Verkoudheid.
Diarree.
Dysenterie.
Koorts.
Griep.
Mazelen.
Spierpijn.
Nek stijfheid.
Zweten bevorderen (zweetdrijvend).
Maagontsteking (gastritis).
Symptomen van een alcoholkater (hoofdpijn, maagklachten, duizeligheid en braken).
Dorst.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van kudzu voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid van kudzu


Bij orale inname: Kudzu is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen bij orale inname gedurende maximaal 4 maanden.

Wanneer kudzu via de mond wordt ingenomen, kunnen bijwerkingen jeuk, maagklachten en duizeligheid zijn. Andere rapporten suggereren dat het innemen van kudzu-wortel via de mond leverschade kan veroorzaken.

Bij toediening via IV: Kudzu is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen bij intraveneuze injectie (via IV) gedurende maximaal 20 dagen. Bij toediening via IV is het kudzu-ingrediënt, puerarin, in verband gebracht met jeuk en misselijkheid, evenals met hoofdpijn en koorts. Het heeft er ook voor gezorgd dat rode bloedcellen in de bloedvaten zijn gebroken.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: er is onvoldoende betrouwbare informatie om te weten of kudzu veilig is om te gebruiken tijdens zwangerschap of borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Bloedingen of bloedstollingsstoornissen: Kudzu kan de bloedstolling vertragen. Het kan bloedingen en bloedstollingsstoornissen verergeren, en het kan ook interfereren met medicatie die als behandeling wordt gebruikt.

Cardiovasculaire aandoeningen (hart en bloedvaten): er bestaat bezorgdheid dat kudzu de cardiovasculaire behandelingen zou kunnen verstoren. Kudzu-extracten lijken de bloeddruk te verlagen en het hartritme bij dieren te beïnvloeden.

Diabetes: Kudzu kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden bij mensen met diabetes. Let op tekenen van een lage bloedsuikerspiegel (hypoglykemie) en controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig als u diabetes heeft en kudzu gebruikt.

Hormoongevoelige aandoening zoals borstkanker, baarmoederkanker, eierstokkanker, endometriose of baarmoederfibromen: Kudzu kan zich gedragen als oestrogeen. Als u een aandoening heeft die kan worden verergerd door blootstelling aan oestrogeen, gebruik dan geen kudzu.

Leverziekte: er bestaat enige bezorgdheid dat het nemen van kudzu de lever kan schaden. In theorie kan kudzu leverziekten, zoals hepatitis, verergeren. Mensen met een leverziekte of een voorgeschiedenis van leverziekte moeten kudzu vermijden.

Chirurgie: Kudzu kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden en kan de bloedsuikerspiegel tijdens en na de operatie verstoren. Stop met het gebruik van kudzu ten minste 2 weken voor een geplande operatie.

Interacties?


Matige interactie

Wees voorzichtig met deze combinatie
!

Anticonceptiepillen (anticonceptie) werken samen met KUDZU

Sommige anticonceptiepillen bevatten oestrogeen. Kudzu kan enkele van dezelfde effecten hebben als oestrogeen. Maar kudzu is niet zo sterk als het oestrogeen in anticonceptiepillen. Het gebruik van kudzu samen met anticonceptiepillen kan de effectiviteit van anticonceptiepillen verminderen. Als u anticonceptiepillen samen met kudzu gebruikt, gebruik dan een aanvullende vorm van anticonceptie, zoals een condoom.

Sommige anticonceptiepillen omvatten ethinylestradiol en levonorgestrel (Triphasil), ethinylestradiol en norethindron (Ortho-Novum 1/35, Ortho-Novum 7/7/7) en andere.

Oestrogenen hebben een wisselwerking met KUDZU

Het lichaam breekt cafeïne af (in kudzu) om er vanaf te komen. Oestrogenen kunnen verminderen hoe snel het lichaam cafeïne afbreekt. Het verminderen van de afbraak van cafeïne kan zenuwachtigheid, hoofdpijn, snelle hartslag en andere bijwerkingen veroorzaken. Als u oestrogenen gebruikt, beperk dan uw inname van cafeïne.

Sommige oestrogeenpillen omvatten geconjugeerde paardenoestrogenen (Premarin), ethinylestradiol, estradiol en andere.

Medicijnen die de bloedstolling vertragen (anticoagulantia / plaatjesaggregatieremmers) werken samen met KUDZU

Kudzu kan de bloedstolling vertragen. Het gebruik van kudzu samen met medicijnen die ook de stolling vertragen, kan de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten.

Sommige medicijnen die de bloedstolling vertragen, zijn aspirine, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), dalteparine (Fragmin), enoxaparine (Lovenox) , heparine, warfarine (Coumadin) en anderen.

Methotrexaat (MTX, Rheumatrex) interageert met KUDZU

Kudzu kan verminderen hoe snel het lichaam methotrexaat (Rheumatrex) kwijt raakt. Dit kan het risico op bijwerkingen van methotrexaat vergroten.

Tamoxifen (Nolvadex) heeft een wisselwerking met KUDZU

Sommige soorten kanker worden beïnvloed door hormonen in het lichaam. Oestrogeengevoelige kankers zijn kankers die worden beïnvloed door oestrogeenspiegels in het lichaam. Tamoxifen (Nolvadex) wordt gebruikt om deze soorten kanker te helpen behandelen en voorkomen. Kudzu lijkt ook de oestrogeenspiegels in het lichaam te beïnvloeden. Door oestrogeen in het lichaam te beïnvloeden, kan kudzu de effectiviteit van tamoxifen (Nolvadex) verminderen. Gebruik geen kudzu als u tamoxifen (Nolvadex) gebruikt.

Kleine interactie

Wees waakzaam met deze combinatie
!

Medicijnen voor diabetes (antidiabetica) werken samen met KUDZU

Kudzu kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Diabetesmedicijnen worden ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Als u kudzu samen met diabetesmedicatie gebruikt, kan uw bloedsuikerspiegel te laag worden. Houd uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten. De dosis van uw diabetesmedicatie moet mogelijk worden gewijzigd.

Sommige medicijnen die voor diabetes worden gebruikt, zijn glimepiride (Amaryl), glyburide (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), insuline, pioglitazon (Actos), rosiglitazon (Avandia), chloorpropamide (Diabinese), glipizide (Glucotrol), tolbutamide (Orinase) en andere .

Andere namen

Bidarikand, Bilaikanda, Daidzein, Dolichos hirsutus, Dolichos lobatus, Fen Ke, Fenge, Gange, Ge Gen, Gegen, Ghora-bel, Indian Kudzu, Isoflavone, Isoflavones, Japanese Arrowroot, Kakkon, Kudsu, Kudzu Vine, Kwaao Khruea, Mealy Kudzu, Nepalem, Neustanthus chinensis, Pachyrhizus thunbergianus, Pueraria, Pueraria candollei, Pueraria hirsuta, Pueraria lobata, Pueraria lobata var. chinensis, Pueraria mirifica, Pueraria montana var. chinense, Pueraria montana var. lobata, Pueraria montana var. thomsonii, Pueraria pseudohirsuta, Pueraria Root, Pueraria thomsonii, Pueraria thunbergiana, Pueraria tuberosa, Radix Puerariae, Red Indian Kudzu, Thai Kudzu Root Extract, Vidarikand, Vigne Kudzu, Wa Yaka, White Indian Kudzu, Yege.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

twee × 1 =