Hibiscus extract. Voordelen en bijwerkingen

Hibiscus is een plant. Van de bloemen en andere delen van de plant worden medicijnen gemaakt.

Mensen gebruiken hibiscus voor hoge bloeddruk, hoog cholesterol, om de productie van moedermelk te verhogen en vele andere aandoeningen, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om de meeste van deze toepassingen te ondersteunen.

Hoe effectief is het?

 

De effectiviteitsclassificaties voor HIBISCUS zijn als volgt:
Mogelijk effectief voor …

Hoge bloeddruk. Het meeste vroege onderzoek toont aan dat het drinken van hibiscusthee gedurende 2-6 weken de bloeddruk met een kleine hoeveelheid verlaagt bij mensen met een normale of hoge bloeddruk. Sommige vroege onderzoeken tonen aan dat het drinken van hibiscusthee even effectief kan zijn als de voorgeschreven medicijnen captopril en effectiever dan het medicijn hydrochloorthiazide voor het verlagen van de bloeddruk bij mensen met een licht hoge bloeddruk.

Onvoldoende bewijs om de effectiviteit te beoordelen voor …

Abnormale niveaus van cholesterol of bloedvetten (dyslipidemie). Sommige vroege onderzoeken tonen aan dat het drinken van hibiscusthee of het innemen van hibiscusextract via de mond het cholesterolgehalte en andere bloedvetten kan verlagen bij mensen met stofwisselingsstoornissen zoals diabetes. Ander onderzoek toont echter aan dat hibiscus het cholesterolgehalte niet verbetert bij mensen met een hoog cholesterolgehalte.
Infecties van de nieren, blaas of urethra (urineweginfecties). Vroeg onderzoek heeft uitgewezen dat mensen met urinekatheters die in instellingen voor langdurige zorg wonen en die hibiscusthee drinken, 36% minder kans hebben op een urineweginfectie in vergelijking met mensen die geen thee drinken.
Verkoudheid.
Zwaarlijvigheid.
Constipatie.
Vocht vasthouden.
Hartziekte.
Geïrriteerde maag.
Verlies van eetlust.
Zenuwziekte.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om hibiscus voor deze toepassingen te beoordelen.

Hoe werkt het?
De fruitzuren in hibiscus werken mogelijk als een laxeermiddel. Sommige onderzoekers denken dat andere chemicaliën in hibiscus de bloeddruk kunnen verlagen; het suiker- en vetgehalte in het bloed verlagen; spasmen in de maag, darmen en baarmoeder verminderen; zwelling verminderen; en werken als antibiotica om bacteriën en wormen te doden.

Zijn er zorgen over de veiligheid?
Bij orale inname: Hibiscus is WAARSCHIJNLIJK VEILIG voor de meeste mensen bij consumptie in voedselhoeveelheden. Het is MOGELIJK VEILIG wanneer het op de juiste manier via de mond wordt ingenomen in medicinale hoeveelheden. Bijwerkingen van hibiscus komen niet vaak voor, maar kunnen tijdelijke maagklachten of pijn, gasvorming, obstipatie, misselijkheid, pijnlijk urineren, hoofdpijn, oorsuizen of beven zijn.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Hibiscus is Mogelijk onveilig bij orale inname in grote hoeveelheden als geneesmiddel.

Diabetes: Hibiscus kan de bloedsuikerspiegel verlagen. De dosis van uw diabetesmedicatie moet mogelijk worden aangepast door uw zorgverlener.

Lage bloeddruk: Hibiscus kan de bloeddruk verlagen. In theorie kan het nemen van hibiscus ervoor zorgen dat de bloeddruk te laag wordt bij mensen met een lage bloeddruk.

Chirurgie: Hibiscus kan de bloedsuikerspiegel beïnvloeden, waardoor de bloedsuikerspiegel tijdens en na de operatie moeilijk kan worden gecontroleerd. Stop met het gebruik van hibiscus ten minste 2 weken voor een geplande operatie.

Zijn er interacties met medicijnen?

Gebruik deze combinatie niet.
Chloroquine (Aralen)
Hibiscusthee kan de hoeveelheid chloroquine die het lichaam kan opnemen en gebruiken verminderen. Het gebruik van hibiscusthee samen met chloroquine kan de effectiviteit van chloroquine verminderen. Mensen die chloroquine gebruiken voor de behandeling of preventie van malaria, moeten hibiscusproducten vermijden.

Wees voorzichtig met deze combinatie.
Diclofenac (Voltaren, anderen)
Hibiscus kan de hoeveelheid diclofenac die in de urine wordt uitgescheiden verminderen. De reden hiervoor is onbekend. In theorie kan het gebruik van hibiscus tijdens het gebruik van diclofenac de niveaus van diclofenac in het bloed veranderen en de effecten en bijwerkingen ervan wijzigen. Gebruik hibiscus met diclofenac tot meer bekend is voorzichtig.
Medicijnen voor diabetes (antidiabetica)

Hibiscus kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Diabetesmedicijnen worden ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Als u hibiscus samen met diabetesmedicatie gebruikt, kan uw bloedsuikerspiegel te laag worden. Houd uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten. De dosis van uw diabetesmedicatie moet mogelijk worden gewijzigd.

Sommige medicijnen die voor diabetes worden gebruikt, zijn glimepiride (Amaryl), glyburide (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), insuline, metformine (Glucophage), pioglitazon (Actos), rosiglitazon (Avandia), chloorpropamide (Diabinese), glipizide (Glucotrol (), tolbutrolamide) Orinase), en anderen.
Medicijnen voor hoge bloeddruk (antihypertensiva)
Hibiscus kan de bloeddruk verlagen. Als u hibiscus gebruikt in combinatie met medicijnen die worden gebruikt om hoge bloeddruk te verlagen, kan uw bloeddruk te laag worden. Doen

neem niet te veel hibiscus als u medicijnen tegen hoge bloeddruk gebruikt.

Sommige medicijnen voor hoge bloeddruk zijn onder meer nifedipine (Adalat, Procardia), verapamil (Calan, Isoptin, Verelan), diltiazem (Cardizem), isradipine (DynaCirc), felodipine (Plendil), amlodipine (Norvasc) en andere.
Simvastatine (Zocor)
Het lichaam breekt simvastatine (Zocor) af om er vanaf te komen. Hibiscus kan toenemen hoe snel het lichaam simvastatine (Zocor) kwijt raakt. Het is echter niet duidelijk of dit een grote zorg is.

Wees waakzaam met deze combinatie.
Acetaminophen (Tylenol, anderen)
Het drinken van een hibiscusdrank voordat u paracetamol inneemt, kan de snelheid waarmee uw lichaam paracetamol verwijdert, verhogen. Maar er is meer informatie nodig om te weten of dit een grote zorg is.
Medicijnen veranderd door de lever

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Kruiden en supplementen die de bloeddruk kunnen verlagen
Hibiscus kan de bloeddruk verlagen. Als u het samen met andere kruiden en supplementen gebruikt die hetzelfde effect hebben, kan het risico op een te lage bloeddruk toenemen. Enkele van deze producten zijn andrographis, caseïnepeptiden, kattenklauw, co-enzym Q-10, visolie, L-arginine, lycium, brandnetel, theanine en andere.
Kruiden en supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen
Hibiscus kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als u het samen met andere kruiden en supplementen gebruikt die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen, kan het risico op een te lage bloedsuikerspiegel toenemen. Sommige kruiden en supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen, zijn onder meer alfa-liponzuur, bittere meloen, chroom, duivelsklauw, fenegriek, knoflook, guargom, paardenkastanje, Panax-ginseng, psyllium, Siberische ginseng en andere.
Vitamine b12
Hibiscus kan de opname van vitamine B12 in de maag en darmen verhogen. Dit kan de effecten en bijwerkingen van vitamine B12 versterken. Maar aangezien vitamine B12 over het algemeen als veilig wordt beschouwd, zelfs in hoge doses, is deze interactie waarschijnlijk geen probleem.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties met voedingsmiddelen bekend.

Welke dosis wordt er gebruikt?
De volgende doses zijn in wetenschappelijk onderzoek bestudeerd:

VOLWASSENEN

MONDELING:

Voor hoge bloeddruk: Hibiscusthee gemaakt door 1,25-20 gram of 150 mg / kg hibiscus toe te voegen aan 150 ml tot 1000 ml kokend water is gebruikt. De thee wordt 10-30 minuten geweekt en gedurende 2-6 weken één tot drie keer per dag ingenomen.

Andere namen
Abelmoschus Cruentus, Agua de Jamaica, Ambashthaki, Bissap, Erragogu, Flor de Jamaica, Florida cranberry, Furcaria Sabdariffa, Gongura, Groseille de Guinée, Guinea Sorrel, Hibisco, Hibiscus Calyx, Hibiscus Cruentus, Hibiscus Fraternus, Hibiscus Palibmatilobus, Hibiscus Palibmatilobus, Hibiscus Palibmatilobus Sorrel, Karkade, Karkadé, Lo Shen, Oseille de Guinée, Oseille Rouge, Pulicha Keerai, Red Sorrel, Red Tea, Rosa de Jamaica, Rosella, Roselle, Sabdariffa Rubra Sour Tea, Sudanese Tea, Te de Jamaica, Thé Rose d’Abyssinie , Thé Rouge, Zobo, Zobo Tea.

 

Zoek je volgende bestemming

1 gedachte over “Hibiscus extract. Voordelen en bijwerkingen”

Plaats een reactie

een + 16 =