Serrapeptase : Werking en is het gevaarlijk?

Serrapeptase is een chemische stof die wordt gewonnen uit de zijderups.

Serrapeptase wordt gebruikt voor pijnlijke aandoeningen, waaronder rugpijn, osteoartritis, reumatoïde artritis, osteoporose, fibromyalgie, carpel-tunnelsyndroom, migraine en spanningshoofdpijn.

Het wordt ook gebruikt voor aandoeningen waarbij sprake is van pijn en zwelling (ontsteking), waaronder sinusitis, laryngitis, keelpijn, oorontstekingen, zwelling na een operatie, zwelling van een ader met vorming van een bloedstolsel (tromboflebitis) en inflammatoire darmaandoening (IBD). ) waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.

Sommige mensen gebruiken serrapeptase voor hartaandoeningen en “verharding van de slagaders” (atherosclerose).

Vrouwen gebruiken het voor niet-kankerachtige, klonterige borsten (fibrocystische borstziekte), en moeders die borstvoeding geven, gebruiken het voor pijn in de borsten die wordt veroorzaakt door te veel melk (stuwing van de borst).

Andere toepassingen zijn onder meer de behandeling van diabetes, beenulcera, astma en pusophoping (empyeem).

Hoe werkt het?
Serrapeptase helpt het lichaam eiwitten af ​​te breken. Dit kan helpen om ontstekingen en slijmvliezen te verminderen.

Gebruik en effectiviteit?

Mogelijk effectief voor

Zwelling van het gezicht na een operatie om de sinussen te verwijderen.

Onvoldoende bewijs voor

Chronische bronchitis. Ontwikkelend onderzoek suggereert dat serrapeptase hoesten en dunne afscheiding bij mensen met chronische bronchitis significant kan verminderen na ongeveer 4 weken behandeling.
Sinuspijn (sinusitis). Vroeg onderzoek suggereert dat mensen met sinusitis die serrapeptase gebruiken na 3-4 dagen behandeling de pijn, nasale secreties en nasale obstructie aanzienlijk hebben verminderd.
Heesheid (laryngitis). Vroeg onderzoek suggereert dat serrapeptase pijn, secretie, slikproblemen en koorts bij mensen met laryngitis significant kan verminderen na 3-4 dagen behandeling.
Keelpijn (faryngitis). Vroeg onderzoek suggereert dat serrapeptase pijn, secretie, slikproblemen en koorts bij mensen met keelpijn aanzienlijk kan verminderen na 3-4 dagen behandeling.
Rugpijn.
Artrose.
Reumatoïde artritis.
Osteoporose.

Littekenweefsel
Carpel-tunnelsyndroom.
Suikerziekte.
Beenzweren.
Migraine.
Spanningshoofdpijn.
Astma.
Ophoping van pus (empyeem).
Tromboflebitis.
Fibromyalgie.
Fibrocystische borstziekte.
Inflammatoire darmaandoening (IBD) waaronder colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn.
Borststuwing.
Hartziekte.
Oor infecties.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van serrapeptase voor deze toepassingen te beoordelen.

Bijwerkingen en veiligheid
Serrapeptase lijkt veilig te zijn voor volwassenen als het op korte termijn via de mond wordt ingenomen (tot 4 weken). De veiligheid van serrapeptase op lange termijn is niet bekend.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende bekend over het gebruik van serrapeptase tijdens zwangerschap en borstvoeding. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Voor de meeste mensen is het gebruik niet gevaarlijk, maar lees onderstaande waarschuwingen:

Waarschuwingen:

Bloedstoornissen: Serrapeptase kan de bloedstolling verstoren, dus sommige onderzoekers zijn bang dat het bloedingsstoornissen erger kan maken. Als u een bloedingsstoornis heeft, raadpleeg dan uw arts voordat u serrapeptase gebruikt.

Chirurgie: Serrapeptase kan de bloedstolling verstoren. Er bestaat bezorgdheid dat het bloeden tijdens en na de operatie kan toenemen. Stop met het gebruik van serrapeptase ten minste 2 weken voor een geplande operatie.

Matige interactie met medicijnen

Wees voorzichtig met deze combinatie
!

Medicijnen die de bloedstolling vertragen (anticoagulantia / plaatjesaggregatieremmers werken samen met SERRAPEPTASE

Serrapeptase kan de bloedstolling verminderen. Daarom kan het gebruik van serrapeptase samen met medicijnen die ook de stolling vertragen, de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten.
Sommige medicijnen die de bloedstolling vertragen, zijn onder meer aspirine, clopidogrel (Plavix), diclofenac (Voltaren, Cataflam, anderen), ibuprofen (Advil, Motrin, anderen), naproxen (Anaprox, Naprosyn, anderen), dalteparine (Fragmin), enoxaparine (Lovenox) , heparine, warfarine (Coumadin) en anderen.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

10 − negen =