Lijnzaad: Is het effectief?


Hoe effectief is het?
Lijnzaad wordt voor vele gezondheidsproblemen gebruikt, maar hoe effectief is het echt?
De effectiviteit van LIJNZAAD is als volgt :

 

Mogelijk effectief voor …

Het verlagen van hemoglobine A1C , een maat voor de gemiddelde bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes. Echter, lijnzaad niet te nuchtere bloedsuikerspiegel , insuline niveaus , of vetten in het bloed te verlagen in deze mensen .
Verlagen van het cholesterolgehalte bij mensen met een hoog cholesterol . Diverse lijnzaad bereidingen – waaronder gemalen lijnzaad , gedeeltelijk ontvet lijnzaad en lijnzaad brood en muffins – lijken het slechte cholesterol aanzienlijk te verminderen ( LDL ) Lijnzaad heeft weinig effect op het goede cholesterol ( HDL.

 

Het verbeteren van de nierfunctie bij mensen met systemische lupus erythematosus ( SLE ) .

Mogelijk niet effectief voor …

Zwakke botten ( osteoporose ) .

Er is niet genoeg bekend om de effectiviteit van lijnzaad vast te stellen voor de volgende aandoeningen:

Pijn in de borsten ( mastalgie ). Hoewel er een positief effect gevonden werd van lijnzaad is er meer onderzoek nodig.

 

Constipatie . Lijnzaad is een goede bron van voedingsvezels en dit leidt ertoe dat mensen denken dat het een goed laxeermiddel is . Maar hier is geen onderzoek naar gedaan.

 

Prostaatkanker . Eveneens werden positieve effecten van lijnzaad gevonden op het prostaat-specifiek antigeen ( PSA ) , een marker voor prostaatkanker bij mannen in de voorstadia prostaat van prostaat kanker . In mannen met prostaatkanker , had het toevoegen van lijnzaad aan het dieet niet het effect van een lager PSA. Meer studies zijn nodig .
Menopauzale symptomen . Het is niet duidelijk of lijnzaad werkt voor het verminderen van de symptomen van de menopauze, zoals opvliegers . Sommig onderzoek heeft uitgewezen dat het een heel klein beetje de symptomen zou kunnen verminderen . Echter, andere studies tonen aan dat het niet veel beter werkt dan een placebo.

 

Obesitas . Het nemen van lijnzaad vezels voor een maaltijd kan de eetlust en voedselinname verlagen . Het is niet bekend of dit zou kunnen helpen bij het verliezen van gewicht bij mensen met obesitas. Althans, hier is niet genoeg onderzoek naar gedaan
Er zijn niet voldoende gegevens voor lijnzaad bij

Hart-en vaatziekten .
Kanker van de dikke darm of het rectum .
Prikkelbare darm syndroom ( PDS ) .
Maagklachten .
Blaasontsteking .
Longkanker.
Borstkanker.
Huidirritatie.
Attention deficit – hyperactivity disorder ( ADHD ) .
Andere aandoeningen .

(Visited 1.007 times, 1 visits today)