Bromelaïne: effectiviteit en veiligheid


Bromelaïne is een enzym dat in ananassap en in de ananas stengel te vinden is .

andere namen: Ananas , Ananas Ananas , Ananas comosus , Ananus duckei , Ananas sativus , Bromelaine , Bromelaine , Bromelains , Bromelainum , Bromelia Ananus , Bromelia comosa , Bromelin , Bromelina , Broméline , Concentre de protease Vegetale , Enzyme d’ Ananas , Extrait d’ Ananas , pHysioprotease , ananas , Ananas Enzym , Ananas Extract, Plant Protease Concentrate

Waarvoor wordt het gebruikt?

Bromelaïne wordt gebruikt voor het verminderen van zwelling (ontsteking ) , met name van de neus en sinussen , na een operatie of letsel . Het wordt ook gebruikt voor hooikoorts , het behandelen van een darm aandoening die bestaat uit zwelling en zweren ( colitis ulcerosa ), het voorkomen van kanker , het verkorten van de bevalling ,bij het afvallen en bij pijn als gevolg van artrose.

Hoe effectief is het?

Artritis ( artrose ) pijn en kniefunctie

Het gebruik van Bromelaïne in combinatie met trypsine en rutine blijkt even effectief als een aantal voorgeschreven pijnstillers zijn.

 Voorkomen van spierpijn ( myalgie ) na het sporten.

Niet effectief

Vermindering van zwelling na een operatie of letsel,

Mogelijk niet effectief

 Ernstige brandwonden ,

Mogelijk niet effectief

Ook voor de volgende aandoeningen en doeleinden is het waarschijnlijk niet effectief: ontsteking . Verbetering antibioticum absorptie, Hooikoorts, Het voorkomen van kanker, Verkorting van de bevalling, Colitis ulcerosa, Andere aandoeningen

Is het veilig ?

Bromelaïne is misschien veilig voor de meeste mensen wanneer het gebruikt wordt in de  juiste hoeveelheden . Bromelaïne kan een aantal bijwerkingen hebben, zoals diarree en maag -en darmklachten. Bromelaïne kan ook leiden tot allergische reacties , vooral bij mensen die nog andere allergieën hebben . Als u allergieën heeft moet u voorzichtig zijn met het gebruik van bromelaïne.

Bijzondere voorzorgen en waarschuwingen : Zwangerschap en borstvoeding : Er is onvoldoende bekend over het gebruik van bromelaïne tijdens zwangerschap en borstvoeding . Blijf aan de veilige kant gebruik het niet .

Allergieën : Als u allergisch bent voor ananas , tarwe , selderij , papaïne , wortel , venkel , cipres pollen , of graspollen dan zou u een allergische reactie op bromelaïne kunnen hebben .

Chirurgie: Bromelaïne kan tijdens en na de operatie de kans op bloedingen verhogen . Stop het gebruik van bromelaïne minstens 2 weken vóór een geplande operatie.

Zijn er interacties met medicijnen ? Wees voorzichtig met deze combinatie . Amoxicilline ( Amoxil , Trimox ) Inname van bromelaïne samen met amoxicilline kan de werking en bijwerkingen van amoxicilline verhogen. Antibiotica ( Tetracycline antibiotica ) . Inname van bromelaïne samen met enkele antibiotica genaamd tetracyclines kunnen effecten en bijwerkingen van deze antibiotica te verhogen .

Antistollingsmiddelen Bromelaïne kan de bloedstolling vertragen.Dit geldt ook voor aspirine, ibuprofen, diclofenac etc

Het nemen van bromelaïne samen met andere kruiden en supplementen die ook de stolling verminderen zou de kans op blauwe plekken en bloedingen kunnen verhogen. Sommige van deze producten zijn alfalfa , engelwortel , anijs , arnica , asafoetida , blaaswier , selderij , kamille , kruidnagel , fenegriek , moederkruid , knoflook, gember , paardenkastanje , zoethout , moerasspirea , populier , Quassia , rode klaver en wilg .

(Visited 3.384 times, 1 visits today)