Het Hormonen (disbalans) Dieet

De belofte

Zijn hormonale onevenwichtigheden een deel van de reden dat u te zwaar bent? Dat is de claim achter het hormoon dieet

Het boek, geschreven door natuur geneeskundig arts Natasha Turner, legt uit hoe schommelingen in bepaalde hormoonspiegels kunnen bijdragen aan hardnekkig buikvet, gewichtstoename, traagheid, stress, een achterblijvend libido, verlangen naar suiker en gezondheidsproblemen.

Haar plan vraagt ​​om veranderingen in levensstijl, een “detox” van 2 weken en een mediterraan dieet met bepaalde supplementen. Je kunt overtollige kilo’s kwijtraken terwijl je je energieniveau en gezondheid transformeert, zegt Turner.


Wat je kunt eten

Turner noemt haar voedingsplan ‘Glyci-Med’, omdat het een mix is ​​van voedingsmiddelen met een lage glycemische index (of GI, wat betekent dat ze de bloedsuikerspiegel langzaam verhogen) en een traditioneel mediterraan dieet.

Voedingsmiddelen die u kunt eten zijn onder meer magere eiwitten (denk aan kippenborsten, eieren en in het wild gevangen vis); groenten en het meeste fruit; chiazaad, lijnzaad en de meeste noten; olijfolie en enkele andere onverzadigde oliën en vetten, zoals koolzaadolie; en volle granen zoals boekweit, bruine rijst en quinoa.

Met dit plan vermijdt of minimaliseert u cafeïne, alcohol, gefrituurd voedsel, bewerkt vlees, pinda’s, verzadigd vet, volle zuivelproducten, kunstmatige zoetstoffen en eenvoudige koolhydraten met een hoge GI, zoals wit brood.

Je eet vaak – elke 3-4 uur – en maakt in ieder geval 80% van de tijd gezonde voedingskeuzes. Maar je krijgt wel een tot twee “cheat-maaltijden” per week.


Inspanningsniveau: gemiddeld tot hoog

Ten eerste stop je gedurende 2 weken met cafeïne, alcohol, suiker, zuivelproducten, gluten en de meeste oliën.

Turner raadt ook aan om pH-strips en ketonenstrips te gebruiken om de pH-balans van uw lichaam te testen; een reeks bloed-, urine- of speekseltesten krijgen om de hormoonspiegels te controleren; en het nemen van supplementen waaronder multivitaminen, omega-3-vetzuren en calcium-magnesium-vitamine D3.

Beperkingen: Als u gewend bent om kant-en-klaarmaaltijden en snacks te eten, kan het hormoondieet een grote aanpassing zijn, omdat het zich richt op hele voedingsmiddelen die u zelf kookt. Als je van koffie of frisdrank houdt, vind je het misschien moeilijk om deze dranken op te geven ten gunste van groene thee en andere dranken op Turner’s lijst.

Koken en winkelen: het plan roept op om zoveel mogelijk biologisch voedsel te eten. De recepten en het voorbeeldmenu van 1 week zijn vrij eenvoudig, dus als u het voedsel in het dieetplan niet graag kookt, zijn uw opties mogelijk beperkt.

Verpakt voedsel of maaltijden: niet vereist, hoewel Turner bepaalde merken supplementen aanbeveelt.

Persoonlijke bijeenkomsten: Nee.

Oefening: Turner raadt aan om 6 dagen per week ongeveer 30 minuten aan lichaamsbeweging te doen in een combinatie van krachttraining, cardio, intervaltraining en yoga.


Staat het dieetbeperkingen of -voorkeuren toe?

Vegetariërs en veganisten: het dieet bevat eiwitbronnen die voor u zouden werken.

Glutenvrij: u geeft de eerste 2 weken van dit dieet gluten op. Daarna is gluten niet helemaal verboden. Turner adviseert lezers om bepaalde bewerkte koolhydraten, zoals witte bloem en witte rijst, te vermijden en om alle voedingsmiddelen te vermijden waarvan ze vonden dat ze een slechte reactie hadden na de detoxfase.


Wat u nog meer moet weten

Kosten: biologisch eten zal waarschijnlijk bijdragen aan uw boodschappenrekening. Afgezien van uw boodschappen en supplementen, worden de hormoontesten die Turner aanbeveelt mogelijk niet gedekt door uw verzekering.

Ondersteuning: geen

Werkt het hormoon dieet?

Onderzoek suggereert dat een mediterraan dieet, vergelijkbaar met dat van Turner, kan helpen bij het afvallen. U zult volgens het plan afvallen omdat het weinig calorieën bevat.

Maar de belofte dat het ‘hormonen in balans kan brengen’, een hele reeks problemen en ziekten kan genezen, de slaap kan herstellen, je een stralende huid en gezonder haar kan geven, en meer is niet gebaseerd op solide, wetenschappelijk bewijs.

Het eten van een schoon, natuurlijk, bij voorkeur biologisch dieet, vrij van bewaarmiddelen en bewerkte voedingsmiddelen is ideaal, maar het is niet praktisch of noodzakelijk voor gewichtsverlies of een goede gezondheid. Evenmin zijn de enorme hoeveelheden supplementen, inclusief kruiden- en darmreinigers nodig.

Is het goed voor bepaalde omstandigheden?

Het volgen van een mediterraan, laag glycemisch dieet is een verstandige benadering van gezond eten en gewichtsverlies waarvan de meeste mensen kunnen profiteren. Het bereiken van een gezond gewicht kan veel aandoeningen verbeteren, waaronder diabetes, hypertensie en hartaandoeningen.

Het laatste woord

De cocktail van supplementen en de hormoontheorieën zijn ongegrond en worden niet aanbevolen. Houd er rekening mee dat veel dingen uw hormoonspiegels beïnvloeden. Het gaat niet alleen om je eten. Zeggen dat bepaalde voedingsmiddelen “hormoon hinderend” zijn, is onnauwkeurig en versimpelt de rol van voedingsstoffen in het lichaam.

Fasen twee en drie, of het “Glyci-Med” -gedeelte van het dieet, zijn de uit voedingsoogpunt meest uitgebalanceerde fasen en de meest waarschijnlijke duurzaam. Iedereen die op zoek is naar een zeer groen dieet, wil dit plan misschien gebruiken als een sjabloon voor een laag- caloriedieet, maar zorg ervoor dat u dagelijks een multivitamine met mineralen toevoegt, en maak ook een gewoonte van lichaamsbeweging.

Als je denkt dat je een hormonale disbalans heeft of dit dieet wilt volgen, raadpleeg dan uw arts.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

4 × twee =