sopropo, balsempeer, bittermeloen (Momordica charantia, bitter melon)

Wat is het?
Bittermeloen (sopropo) is een plant. De vruchten en zaden worden gebruikt om medicijnen te maken.

Bittermeloen wordt gebruikt voor verschillende maag- en darmklachten inclusief maagzweren, colitis, constipatie en intestinale wormen. Het wordt ook gebruikt voor diabetes, nierstenen, koorts, psoriasis, en leverziekte; menstruatie; en als ondersteunende behandeling voor mensen met hiv / aids.

Plaatselijk, wordt bittere meloen gebruikt voor diepe huidinfecties (abcessen) en wonden.

Bittermeloen wordt gebruikt als groente in India en andere Aziatische landen en als een ingrediënt in sommige soorten curries.

Hoe effectief is bittermeloen?

Diabetes. Onderzoek resultaten tot nu toe zijn tegenstrijdig en onduidelijk. Sommige studies tonen aan dat bittere meloen fruit, vruchtensap, of extract de glucosetolerantie verbeterd en de bloedsuikerspiegel verlaagd. Andere studies vinden deze effecten niet.

Voor de volgende ziekten en aandoeningen zijn niet genoeg gegevens bekend om de effectiviteit te beoordelen.
Psoriasis.
HIV / AIDS.
Maag- en darmstoornissen.
Nierstenen.
Leverziekte.
Huid abcessen en wonden.
Andere condities.

Hoe werkt het?
Bittere meloen bevat een chemische stof die werkt als insuline dat de bloedsuikerspiegel verlaagt.

veiligheid?
Bittermeloen fruit is misschien wel veilig voor de meeste mensen bij inname via de mond op de korte termijn. De veiligheid van langdurig gebruik (na 3 maanden) is niet bekend. Er is ook onvoldoende informatie over de veiligheid van de consumptie van andere delen van de bittere meloen of het aanbrengen van bittere meloen op de huid.

Bijzondere voorzorgen en waarschuwingen, mogelijke bijwerkingen van bittermeloen:


Zwangerschap en borstvoeding: Bittere meloen is WAARSCHIJNLIJK ONVEILIG bij inname  tijdens de zwangerschap. Bepaalde chemische stoffen in bittere meloen fruit, sap en zaden kunnen het menstruele bloeden starten en hebben abortus veroorzaakt bij dieren. Er is onvoldoende bekend over de veiligheid van het gebruik van bittermeloen tijdens de borstvoeding.

Diabetes: Bittermeloen kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Als je diabetes hebt en je neemt daarvoor medicijnen kan de bloedsuiker te laag worden.. Controleer uw bloedsuikerspiegel zorgvuldig.

Glucose-6-fosfaat dehydrogenase (G6PD) deficiëntie: Mensen met een G6PD-deficiëntie zouden “favisme” kunnen ontwikkelen na het eten van bittere meloen zaden. Favisme is een aandoening vernoemd naar de fava bonen.  Een chemische stof gevonden in bittere meloen zaden is gerelateerd aan chemische stoffen in tuinbonen. Als u G6PD deficiëntie,dan geen bittere meloen nemen.

Chirurgie: Er is een punt van zorg dat bittere meloen tijdens en na de operatie kunnen interfereren met de controle van de bloedsuiker. Stop het gebruik van bittere meloen ten minste 2 weken vóór een geplande operatie.

Zijn er interacties met medicijnen?

Wees voorzichtig met deze combinatie.
Medicijnen voor diabetes

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?
Kruiden en supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen
. Sommige kruiden en supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen zijn onder andere alfa-liponzuur, chroom, duivelsklauw, fenegriek, knoflook, guargom, paardenkastanje, Panax ginseng, psyllium, Siberische ginseng, en anderen.

Welke dosis wordt gebruikt?
De geschikte dosis bittere meloen afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd van de gebruiker, gezondheid, en verscheidene andere voorwaarden. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een passende reeks doses voor bittere meloen te bepalen. Houd in gedachten dat natuurlijke producten niet altijd per definitie veilig zijn en doseringen kunnen belangrijk zijn.

Zoek je volgende bestemming