Eucalyptus veiligheid en bijwerkingen

Wat is het?


Eucalyptus is een boom. De gedroogde bladeren en olie worden gebruikt om medicijnen te maken.

Mensen gebruiken eucalyptus voor veel aandoeningen, waaronder astma, bronchitis, tandplak en gingivitis, hoofdluis, teennagelschimmel en vele andere, maar er is geen goed wetenschappelijk bewijs om dit gebruik te ondersteunen.

Hoe effectief is het?

De effectiviteitsclassificaties voor EUCALYPTUS zijn als volgt:
Onvoldoende bewijs om effectiviteit te beoordelen voor …

Astma. Vroeg onderzoek toont aan dat eucalyptol, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, mogelijk het slijmvlies kan breken bij mensen met astma. Sommige mensen met ernstige astma hebben hun dosis steroïde medicijnen kunnen verlagen als ze eucalyptol gebruiken. Maar probeer dit niet zonder het advies en toezicht van uw zorgverlener.
Bronchitis. Sommige onderzoeken tonen aan dat het nemen van een specifiek combinatieproduct dat eucalyptol bevat, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, en extracten van dennen en limoen via de mond gedurende ten minste 2 weken de symptomen verbetert en opflakkeringen vermindert bij mensen met bronchitis.
Tandplak. Vroeg onderzoek toont aan dat kauwgom met eucalyptus-extract van 0,3% tot 0,6% bij sommige mensen tandplak kan verminderen.
Gingivitis. Vroeg onderzoek toont aan dat kauwgom met 0,4% tot 0,6% eucalyptusextract bij sommige mensen gingivitis kan verbeteren.
Slechte adem. Vroeg onderzoek toont aan dat kauwgom met 0,4% tot 0,6% eucalyptusextract bij sommige mensen een slechte adem kan verbeteren.
Hoofdluis. Vroeg onderzoek toont aan dat het aanbrengen van eucalyptusolie en citroentheeboomolie kan helpen om hoofdluizen te verwijderen, maar het lijkt niet zo effectief te zijn als het aanbrengen van theeboomolie en lavendelolie of benzylalcohol, minerale olie en triethanolamine.
Hoofdpijn. Vroeg onderzoek toont aan dat het aanbrengen van een combinatieproduct met eucalyptusolie, pepermuntolie en ethanol op het hoofd de pijn bij mensen met hoofdpijn niet vermindert. Het product kan mensen met hoofdpijn echter helpen ontspannen en beter denken.
Acne.
Blaasziekten.
Bloedend tandvlees.
Brandwonden.
Diabetes.
Koorts.
Griep.
Lever- en galblaasproblemen.
Verlies van eetlust.
Zweren.
Verstopte neus.
Wonden.
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van eucalyptus voor dit gebruik te beoordelen.

Hoe werkt het?
Eucalyptusblad bevat chemicaliën die de bloedsuikerspiegel kunnen helpen beheersen. Het bevat ook chemicaliën die mogelijk werkzaam zijn tegen bacteriën en schimmels. Eucalyptusolie bevat chemicaliën die pijn en ontsteking kunnen helpen. Het kan ook chemicaliën blokkeren die astma veroorzaken.

Zijn er veiligheidsproblemen?
Eucalyptusblad is mogelijk onveilig wanneer het wordt geconsumeerd in de kleine hoeveelheden die in voedingsmiddelen worden aangetroffen.

Eucalyptol, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, is MOGELIJK VEILIG bij orale inname gedurende maximaal 12 weken.

Eucalyptusolie is MOGELIJK Onveilig wanneer het rechtstreeks op de huid wordt aangebracht zonder te worden verdund. In kan ernstige problemen veroorzaken met het zenuwstelsel. Er is onvoldoende informatie om te weten of het veilig is om verdunde eucalyptusolie op de huid aan te brengen.

Eucalyptusolie is WAARSCHIJNLIJK ONVEILIG wanneer het via de mond wordt ingenomen zonder eerst te worden verdund. Het nemen van 3,5 ml onverdunde olie kan dodelijk zijn. Tekenen van vergiftiging door eucalyptus kunnen zijn: maagpijn en branderigheid, duizeligheid, spierzwakte, pupillen met kleine ogen, verstikkingsgevoelens en enkele andere. Eucalyptusolie kan ook misselijkheid, braken en diarree veroorzaken.

Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Eucalyptus is  ONVEILIG voor zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven bij consumptie in voedselhoeveelheden. Maar gebruik geen eucalyptusolie. Er is onvoldoende bekend over de veiligheid tijdens zwangerschap of borstvoeding.

Kinderen: Eucalyptusolie is WAARSCHIJNLIJK ONVEILIG voor kinderen wanneer het via de mond wordt ingenomen, op de huid wordt aangebracht of wordt ingeademd. Hoewel sommige onderzoeken aantonen dat verdunde eucalyptusolie veilig kan worden gebruikt als shampoo om luizen te behandelen, zijn er meldingen van toevallen en andere bijwerkingen op het zenuwstelsel bij zuigelingen en kinderen die worden blootgesteld aan eucalyptusolie. Zuigelingen en kinderen mogen geen eucalyptusolie gebruiken vanwege de ernstige mogelijke bijwerkingen. Er is niet veel bekend over de veiligheid van het gebruik van eucalyptusbladeren bij kinderen. Vermijd het gebruik in grotere hoeveelheden dan voedsel.

Kruisallergeen: Eucalyptusolie en tea tree olie bevatten veel van dezelfde verbindingen. Mensen die allergisch zijn voor eucalyptusolie, kunnen ook allergisch zijn voor tea tree olie of andere essentiële oliën.

Diabetes: Vroeg onderzoek suggereert dat eucalyptusblad de bloedsuikerspiegel kan verlagen. Er bestaat bezorgdheid dat het gebruik van eucalyptus tijdens het gebruik van medicijnen voor diabetes de bloedsuikerspiegel te veel kan verlagen. De bloedsuikerspiegel moet constant zijn

Zijn er interacties met medicijnen?

Matig
Wees voorzichtig met deze combinatie.
Aminopyrine
Het inademen van eucalyptol, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, kan het aminopyrine in het bloed verlagen. In theorie kan de effectiviteit van aminopyrine verminderd zijn bij mensen die eucalyptol inhaleren.
Amfetaminen
Het inademen van eucalyptol, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, kan de hoeveelheid amfetaminen in het bloed verlagen. In theorie kan de effectiviteit van amfetaminen worden verminderd bij mensen die eucalyptol inademen.
Medicijnen veranderd door de lever (Cytochrome P450 1A2 (CYP1A2) -substraten)
Sommige medicijnen worden veranderd en afgebroken door de lever. Eucalyptusolie kan verminderen hoe snel de lever sommige medicijnen afbreekt. Het gebruik van eucalyptusolie samen met sommige medicijnen die door de lever worden afgebroken, kan de effecten en bijwerkingen van sommige medicijnen versterken. Neem voordat u eucalyptusolie inneemt contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt die door de lever zijn veranderd.

2218/5000
Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Kruiden en supplementen die de bloedsuikerspiegel kunnen verlagen
Eucalyptusblad kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Het gebruiken met andere kruiden en supplementen die hetzelfde effect hebben, kan bij sommige mensen het risico op een lage bloedsuikerspiegel verhogen. Sommige van deze producten zijn onder meer alfa-liponzuur, bittere meloen, carqueja, chroom, duivelsklauw, fenegriek, knoflook, guargom, paardenkastanje, jambolan, Panax-ginseng, cactusvijgcactus, psyllium, Siberische ginseng en andere.
Kruiden die hepatotoxische pyrrolizidine-alkaloïden (PA’s) bevatten
Eucalyptus kan de toxiciteit verhogen van kruiden die hepatotoxische pyrrolizidine-alkaloïden (PA’s) bevatten. PA’s kunnen de lever beschadigen. Kruiden die hepatotoxische PA’s bevatten, omvatten alkanna, botten, bernagie, hoefblad, klein hoefblad, smeerwortel, vergeet-mij-nietje, grindwortel, hennep agrimonie en hondentong; en de Senecio-soort plant stoffige molenaar, kruiskruid, gouden ambrosia en boerenkruid.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties met voedingsmiddelen bekend.

Welke dosis wordt gebruikt?
De juiste dosis eucalyptus hangt af van verschillende factoren, zoals de leeftijd, gezondheid en verschillende andere aandoeningen van de gebruiker. Op dit moment is er niet voldoende wetenschappelijke informatie om een ​​geschikt doseringsbereik voor eucalyptus te bepalen. Houd er rekening mee dat natuurlijke producten niet altijd noodzakelijkerwijs veilig zijn en doseringen belangrijk kunnen zijn. Zorg ervoor dat u de relevante aanwijzingen op de productetiketten volgt en raadpleeg uw apotheker of arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg voor gebruik.

Andere namen
Blue Gum, Blue Mallee, Blue Mallee Oil, Eucalipto, Eucalypti Folium, Eucalyptol, Eucalyptol Oil, Eucalyptus blatter, Eucalyptus bicostata, Eucalyptus camaldulensis, Eucalyptus cinereal, Eucalyptus etherische olie, Eucalyptus olie, Eucalyptus olie, Eucalyptus olie, Eucalyptus Eucalyptus odorata, Eucalyptusolie, Eucalyptus polybractea, Eucalyptus pulverulenta, Eucalyptus sideroxylon, Eucalyptus smithii, Fever Tree, Fieberbaumblatter, Gully Gum Oil, Gully Gum Oil, Gum Tree, Huile Essentielle d’Eucalyptus, Red Gum, Stringy Bark Tree, Sugandhapatra, Tailapatra, Tallowweed, Tasmanian Blue Gum.


Sommige medicijnen die door de lever worden veranderd, zijn onder meer amitriptyline (Elavil), haloperidol (Haldol), ondansetron (Zofran), propranolol (Inderal), theofylline (Theo-Dur, anderen), verapamil (Calan, Isoptin, anderen) en anderen.
Medicijnen veranderd door de lever (Cytochrome P450 2C19 (CYP2C19) -substraten)
Sommige medicijnen worden veranderd en afgebroken door de lever. Eucalyptusolie kan verminderen hoe snel de lever sommige medicijnen afbreekt. Het gebruik van eucalyptusolie samen met sommige medicijnen die door de lever worden afgebroken, kan de effecten en bijwerkingen van sommige medicijnen versterken. Neem voordat u eucalyptusolie inneemt contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt die door de lever zijn veranderd.

Sommige medicijnen die door de lever worden veranderd, zijn omeprazol (Prilosec), lansoprazol (Prevacid) en pantoprazol (Protonix); diazepam (Valium); carisoprodol (Soma); nelfinavir (Viracept); en anderen.
Medicijnen veranderd door de lever (Cytochrome P450 2C9 (CYP2C9) -substraten)
Sommige medicijnen worden veranderd en afgebroken door de lever. Eucalyptusolie kan verminderen hoe snel de lever sommige medicijnen afbreekt. Het gebruik van eucalyptusolie samen met sommige medicijnen die door de lever worden afgebroken, kan de effecten en bijwerkingen van sommige medicijnen versterken. Neem voordat u eucalyptusolie inneemt contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt die door de lever zijn veranderd.

Sommige medicijnen die door de lever worden veranderd, zijn diclofenac (Cataflam, Voltaren), ibuprofen (Motrin), meloxicam (Mobic) en piroxicam (Feldene); celecoxib (Celebrex); amitriptyline (Elavil); warfarine (Coumadin); glipizide (Glucotrol); losartan (Cozaar); en anderen.
Medicijnen veranderd door de lever (Cytochrome P450 3A4 (CYP3A4) -substraten)
Sommige medicijnen worden veranderd en afgebroken door de lever. Eucalyptusolie kan verminderen hoe snel de lever sommige medicijnen afbreekt. Het gebruik van eucalyptusolie samen met sommige medicijnen die door de lever worden afgebroken, kan de effecten en bijwerkingen van sommige medicijnen versterken. Neem voordat u eucalyptusolie inneemt contact op met uw arts als u medicijnen gebruikt die door de lever zijn veranderd.

Sommige medicijnen die door de lever zijn veranderd, zijn lovastatine (Mevacor), ketoconazol (Nizoral), itraconazol (Sporanox), fexofenadine (Allegra), triazolam (Halcion) en vele andere.
Medicijnen voor diabetes (antidiabetica)
Eucalyptusbladextract kan de bloedsuikerspiegel verlagen. Diabetesmedicijnen worden ook gebruikt om de bloedsuikerspiegel te verlagen. Als u eucalyptusbladextract samen met diabetesmedicatie gebruikt, kan uw bloedsuikerspiegel te laag worden. Houd uw bloedsuikerspiegel nauwlettend in de gaten. De dosis van uw diabetesmedicatie moet mogelijk worden gewijzigd.

Sommige medicijnen die voor diabetes worden gebruikt, zijn glimepiride (Amaryl), glyburide (DiaBeta, Glynase PresTab, Micronase), insuline, pioglitazon (Actos), rosiglitazon (Avandia), chloorpropamide (Diabinese), glipizide (Glucotrol), tolbutamide (Orinase) en andere .
Pentobarbital (Nembutal)
Het inademen van eucalyptol, een chemische stof die wordt aangetroffen in eucalyptusolie, kan de hoeveelheid pentobarbital die de hersenen bereikt, verminderen. In theorie kan de effectiviteit van pentobarbital verminderd zijn bij mensen die eucalyptol inhaleren.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

achttien − 2 =