Het SlimFast Dieet

Het SlimFast Dieet is een plan voor gedeeltelijke maaltijdvervanging waarbij naast drie tussendoortjes ook twee maaltijdvervangers per dag worden gegeten.

U maakt zelf één maaltijd, hoewel er richtlijnen zijn voor welk voedsel u moet opnemen en hoeveel calorieën het moet bevatten.

Door uw gewone maaltijden en snacks te vervangen door caloriearme, vooraf bereide keuzes, kunt u uw dagelijkse calorie-inname verminderen, wat resulteert in gewichtsverlies.

Gemiddeld levert het SlimFast Dieet ongeveer 1.200 calorieën per dag voor vrouwen en 1.600 calorieën per dag voor mannen.

De maaltijdvervangers bevatten veel eiwitten, wat kan helpen om uw eetlust en calorie-inname te verminderen

Het SlimFast-dieet beweert ook te helpen uw metabolisme brandend te houden en honger af te weren.

Het wordt aanbevolen om het dieet te combineren met dagelijks minstens 30 minuten lichaamsbeweging om het gewichtsverlies te behouden.

Het SlimFast Dieet is een plan voor gedeeltelijke maaltijdvervanging dat werkt door uw calorie-inname te verminderen om gewichtsverlies te bevorderen.

Kan het u helpen om af te vallen?

Als het goed wordt gevolgd, kan het SlimFast-dieet een effectieve manier zijn om af te vallen.

Het werkt door uw calorie-inname te verminderen om een ​​calorietekort te creëren, wat betekent dat u meer calorieën verbruikt dan u verbruikt.

Volgens een recensie kan het volgen van een caloriearm dieet op korte termijn het lichaamsgewicht met gemiddeld 8% verlagen.

SlimFast-producten bevatten ook veel eiwitten, wat ook kan helpen bij het afvallen.

Een kleine studie toonde aan dat het verhogen van de eiwitinname met 15% de dagelijkse calorie-inname met 441 calorieën verminderde en het lichaamsgewicht met 10,8 pond (4,9 kg) verlaagde gedurende 14 weken.

Veel onderzoeken tonen aan dat het SlimFast-plan specifiek gewichtsverlies kan bevorderen.

In één onderzoek kregen 63 mensen tweemaal daags maaltijdvervangers en kregen ze de opdracht om ook één caloriearme maaltijd te consumeren.

Na zes maanden verloren de deelnemers gemiddeld 7% van hun lichaamsgewicht en bereikten ze een significante verlaging van de body mass index.

Een ander zes maanden durend onderzoek onder 293 mensen evalueerde de effectiviteit van vier populaire dieetplannen, waaronder SlimFast.

Het bleek dat degenen in de SlimFast-groep gemiddeld 10,6 pond (4,8 kg) verloren, terwijl die in de controlegroep 1,3 pond (0,6 kg) wonnen

Bovendien analyseerde een review van zes onderzoeken de effecten van maaltijdvervangingsprogramma’s zoals SlimFast op gewichtsbeheersing op de lange termijn. Het concludeerde dat maaltijdvervangingsprogramma’s tot duurzaam gewichtsverlies leidden .

 

SlimFast bevat veel eiwitten en weinig calorieën. Studies hebben aangetoond dat SlimFast en vergelijkbare maaltijdvervangingsprogramma’s op de lange termijn een aanzienlijk en duurzaam gewichtsverlies kunnen veroorzaken.

Andere voordelen

SlimFast is een populaire keuze omdat het gemakkelijk te volgen en flexibel genoeg is om in de meeste levensstijlen te passen.

In tegenstelling tot andere diëten, verzorgt SlimFast het merendeel van uw maaltijden, waardoor het moeilijker wordt om portiegroottes te onderschatten of te veel te eten.

In termen van gezondheid kan het verliezen van zelfs een kleine hoeveelheid extra lichaamsgewicht tijdens het volgen van het SlimFast-dieet indrukwekkende voordelen opleveren.

Van gewichtsverlies is aangetoond dat het de bloeddruk verlaagt, ontstekingen verlicht en het risico op coronaire hartziekten en zelfs bepaalde soorten kanker vermindert.

Onderzoek toont aan dat het volgen van het SlimFast-dieet of het gebruik van andere maaltijd vervangende programma’s ook de bloedsuikerspiegel kan helpen ondersteunen.

Een studie bij 57 mensen ontdekte dat vloeibare maaltijdvervangers zoals SlimFast niet alleen het gewichtsverlies verhoogden, maar ook de bloedsuikerspiegel en insulinespiegels verbeterden.

Een andere kleine studie van zes weken wees uit dat het volgen van een maaltijdvervangingsregime vergelijkbaar met SlimFast resulteerde in een significant verlaagde bloedsuikerspiegel.

Het onder controle houden van uw bloedsuikerspiegel vermindert niet alleen het risico op diabetescomplicaties zoals zenuwbeschadiging en nierproblemen, het kan ook in verband worden gebracht met een lager risico op chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen (10).

 

Gewichtsverlies kan meerdere aspecten van uw gezondheid verbeteren. SlimFast kan ook helpen bij het verbeteren van uw bloedsuikerspiegel en insulinespiegels.

 

Het SlimFast Dieet adviseert u om twee maaltijdvervangende shakes, koekjes of repen per dag te consumeren in plaats van twee gewone maaltijden.

Je mag ook maximaal drie snacks van 100 calorieën per dag gebruiken.

Voorgeportioneerde SlimFast-producten zoals chips en chips zijn verkrijgbaar, maar u kunt ook uw eigen snacks gebruiken.

Sommige snacks met 100 calorieën bevatten:

1 middelgrote banaan
4 vierkanten chocolade
3 kopjes (24 gram) popcorn met luchtbellen
1 plak kaas
0,5 kop (143 gram) Griekse yoghurt
1 middelgrote peer

U krijgt ook de instructie om één verstandige maaltijd per dag te consumeren, die niet meer dan 500 calorieën mag bevatten.

Het wordt aanbevolen om minstens de helft van uw bordgroenten te maken,

gebruik een kwart voor eiwit en vul de rest met zetmeel.

Er worden verschillende maaltijdrecepten verstrekt, waaronder:

Kip met quinoa en groenten
Aubergine lasagne
Mandarijn-biefstuksalade
Ei-muffinvormpjes
Cheeseburger met peperige koolsalade

U kunt deze maaltijd op elk moment van de dag consumeren, zolang u er ook maar twee maaltijdvervangers bij heeft.

 

Om het SlimFast-dieet te volgen, consumeert u twee maaltijdvervangers en drie snacks met 100 calorieën per dag. Je mag elke dag een verantwoorde maaltijd eten, die voornamelijk uit groenten met wat proteïne en zetmeel moet bestaan.

Wat u niet mag eten met dit dieet

Geen enkel voedsel is verboden volgens het SlimFast-plan, zolang u zich maar aan uw dagelijkse calorietoewijzing houdt.

Als u bijvoorbeeld graag suiker aan uw ochtendkoffie toevoegt, is het aan te raden om die calorieën af te trekken van uw dagelijkse calorielimiet, in plaats van de suiker helemaal te schrappen.

Het dieet laat zelfs met mate alcohol toe.

Houd er echter rekening mee dat het verminderen van alcohol kan helpen bij het afvallen. SlimFast stelt voor om een ​​tussendoortje te verwijderen als u bij uw diner van een glas wijn geniet.

Dat gezegd hebbende, calorierijk voedsel zal heel moeilijk in het SlimFast-dieet passen.

U kunt fastfood, gebak, suikerhoudende dranken en vetrijke snacks gebruiken, maar de portiegrootte moet ernstig worden beperkt om binnen uw caloriedoelstellingen te blijven.

Daarom is het het beste om bij het bereiden van snacks en maaltijden vast te houden aan caloriearme alternatieven, zoals fruit, groenten, volle granen en magere eiwitten.

 

Geen enkel voedsel is verboden terrein op het SlimFast Dieet, maar ze moeten passen in uw dagelijkse caloriedoelen. U kunt extra verbruikte calorieën aftrekken van uw dagelijkse snacks of de toegewezen hoeveelheid calorieën.

Voorbeeldmenu

Hieronder vindt u een eendaags voorbeeldmenu om u op weg te helpen.

Ontbijt: SlimFast Romige Melkchocolade Shake
Snack: 1 ounce (28 gram) amandelen
Lunch: SlimFast Chocolatey Peanut Butter Pie Bar
Snack: SlimFast Cinnamon Bun Swirl Drizzled Crisps
Diner: 85 gram geroosterde zalm met een halve eetlepel (7 gram) olijfolie, 1 middelgrote gebakken zoete aardappel met 1 eetlepel (14 gram) boter, een half kopje gehakte broccoli, geroosterd
Snack: 1 kop (150 gram) worteltjes, 2 eetlepels (30 gram) hummus

Boodschappenlijst

Als u van plan bent om met het SlimFast Dieet te beginnen, is de eerste stap het inslaan van de juiste producten.

Hier zijn enkele van de voedingsmiddelen die u bij de hand moet houden:

SlimFast-maaltijdvervangers: shakes, mixen, repen of koekjes
SlimFast voorgeportioneerde snacks: frites, chips en snackbites
Zuivel- of zuivelalternatieven: magere melk, ongezoete notenmelk of yoghurt
Magere eiwitten: rundvlees, kip, kalkoen, zalm, tempeh, etc.
Groenten: broccoli, asperges, wortelen, spinazie, tomaten, etc.
Fruit: appels, sinaasappels, aardbeien, bosbessen, peren, etc.
Volkorengranen: Quinoa, zilvervliesrijst, gerst, boekweit, etc.
Noten en zaden: amandelen, walnoten, lijnzaad, chiazaad

Nadelen van het dieet

Onderzoek toont aan dat SlimFast effectief kan zijn voor gewichtsverlies, maar het is misschien niet de beste langetermijnoplossing.

Hoewel maaltijd vervangende programma’s zoals SlimFast duurzaam zijn gebleken, kan teruggaan naar uw normale eetgewoonten resulteren in gewichtstoename.

Na het bereiken van uw doelstellingen voor gewichtsverlies, raadt SlimFast aan om één maaltijd per dag te blijven vervangen door hun maaltijd vervangende producten, en om vast te houden aan de caloriearme snackopties.

Dit kan echter duur worden.

Het dieet legt ook de nadruk bijna volledig op calorieën in plaats van op voedingsstoffen, en het leert je hoe je calorieën moet tellen in plaats van hoe je een gezond dieet volgt.

Het kan een effectieve en gemakkelijke kortetermijnoplossing zijn, maar het moet gepaard gaan met gedragsveranderingen en andere gezonde gewoonten voor succes op de lange termijn.

Samenvatting

Het volgen van het SlimFast Dieet op de lange termijn kan duur zijn, en teruggaan naar uw normale dieet na SlimFast kan leiden tot gewichtstoename. Het dieet richt zich ook vooral op het tellen van calorieën in plaats van op gezond eten.

 

Het SlimFast Dieet kan een effectieve afslankmethode zijn die werkt door twee van uw maaltijden per dag te vervangen door een maaltijdvervanger.

Het bevat veel eiwitten en weinig calorieën, en studies hebben aangetoond dat het effectief is bij het bevorderen van gewichtsverlies op korte termijn.

Er zijn echter enkele nadelen aan het dieet. Het is ook misschien niet de beste optie voor gewichtsverlies op de lange termijn.

Hoewel het SlimFast-dieet zeker kan helpen bij het afvallen, is het belangrijk om het te combineren met een gezonde levensstijl en voedzaam dieet om de effectiviteit te maximaliseren.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

2 × 1 =