Gevaarlijke supplementen

Supplementen zijn niet altijd veilig voor iedereen. Hieronder supplementen die je beter kunt vermijden. Als je ze toch wilt gebruiken, lees dan alle informatie goed door.

1. Gevaarlijk supplement: Sint-janskruid

sint janskruid

Dit populaire supplement wordt vaak gebruikt voor depressie, angst en slaapproblemen. Maar het kan bijwerkingen veroorzaken zoals hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid en een droge mond. En het kan ervoor zorgen dat u meer kans heeft op verbranding door de zon. Het kan ook problemen veroorzaken als u bepaalde medicijnen gebruikt – van hartmedicijnen tot antidepressiva en zelfs anticonceptiepillen. En het kan sommige chemotherapie minder effectief maken. Lees meer over sint janskruid

2. Gevaarlijk supplement: Kava

kava

Dit zou moeten helpen bij angst en slapeloosheid. Maar het kan leverschade veroorzaken, zoals hepatitis. U mag het dus niet gebruiken als u lever- of nierproblemen heeft. Kava kan ook gevaarlijk zijn als u alcohol drinkt of andere medicijnen gebruikt die u slaperig maken. lees meer over kava

3. Gevaarlijk supplement: Ginkgo

Mensen gebruiken dit vaak om hun geheugen te verbeteren. Sommigen geloven dat ginkgo biloba ook helpt bij de bloedsomloop, mentale functie en hoogteziekte, naast andere gezondheidsproblemen. Maar het kan uw bloed verdunnen en bloedingen veroorzaken. Dat is vooral riskant als u bloedverdunnende medicijnen gebruikt. lees meer over ginkgo

4. Gevaarlijk supplement: Arnica

arnica

Sommige mensen geloven dat het wrijven van olie van deze plant op hun huid de pijn door blauwe plekken, zwellingen en pijn verlicht. Anderen nemen het supplement om te proberen te helpen bij constipatie. Maar het eten van het kruid kan uw bloeddruk verhogen en een snelle hartslag en kortademigheid veroorzaken. Het kan zelfs uw lever beschadigen of tot coma of overlijden leiden. lees meer over arnica

5. Gevaarlijk supplement: Hydrastis canadensis (goldenseal)

Deze remedie, die een lange geschiedenis heeft onder indianen, wordt gebruikt voor constipatie en verkoudheid, ooginfecties en zelfs kanker. Maar goldenseal kan het ritme van uw hart beïnvloeden, de bloedstolling beïnvloeden en uw bloeddruk verlagen. Raadpleeg eerst uw arts als u bloedstollingsproblemen heeft of bloeddrukgeneesmiddelen gebruikt

6. Gevaarlijk supplement: Ephedra

Dit kruid, ook bekend als ma huang, wordt al duizenden jaren in China en India gebruikt om hoest, hoofdpijn en verkoudheidsverschijnselen te behandelen. Meer recentelijk is het gebruikt om mensen te helpen af ​​te vallen en energie te krijgen. Maar studies hebben aangetoond dat het de kans op hartproblemen en beroertes kan vergroten en een stijging van de hartslag en bloeddruk kan veroorzaken. Artsen waarschuwen ook voor mogelijk dodelijke interacties met veel hartmedicijnen. Lees meer

7. Gevaarlijk supplement: Brandnetel

brandnetel

Aangenomen wordt dat dit helpt bij allergieën en artritis, nier- en blaasstenen en urineweginfecties. Sommige mensen gebruiken het op hun hoofdhuid om roos te bestrijden. Maar brandnetel kan ervoor zorgen dat uw lichaam water vasthoudt, dus u moet het niet innemen als u vocht vasthoudt vanwege hart- of nierproblemen of als u diuretica gebruikt. meer lezen over brandnetel

Uiteraard is deze lijst niet volledig. Onderzoek goed of een supplement dat je wilt gebruiken wel veilig is in jouw situatie.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

twintig − twaalf =