Mangosteen. Effecten en bijwerkingen

Wat is het?


Mangosteen is een plant die wordt gebruikt om medicijnen te maken. De fruitschil wordt het meest gebruikt, maar ook andere delen van de plant, zoals de zaden, bladeren en schors, worden gebruikt.

Mangosteen wordt via de mond ingenomen voor gewichtsverlies en op het tandvlees aangebracht voor ernstige tandvleesaandoeningen. Sommige mensen nemen mangosteen voor diarree en infecties of brengen mangosteen op de huid aan voor eczeem en andere huidaandoeningen. Maar er is geen goed wetenschappelijk onderzoek om deze andere toepassingen te ondersteunen.

Hoe effectief is het?

De effectiviteitsclassificaties voor MANGOSTEEN zijn als volgt:
Mogelijk effectief voor …

  Ernstige tandvleesaandoening. Het aanbrengen van een gel met 4% mangosteenpoeder op het tandvlees na een speciale reiniging helpt bij het verminderen van losse tanden en bloedingen bij mensen met een ernstige tandvleesaandoening.
 Gewichtsverlies. Het nemen van een product dat een mengsel van mangosteen en Sphaeranthus indicus (Meratrim) 400 mg tweemaal daags bevat, lijkt mensen met obesitas of overgewicht te helpen af ​​te vallen.

Onvoldoende bewijs om effectiviteit te beoordelen voor …

Vermoeide spieren. Het drinken van mangosteensap 1 uur voor het sporten lijkt niet te verbeteren hoe moe spieren tijdens het sporten worden.
Diarree.
Dysenterie.
Eczeem.
Gonorroe.
Menstruatiestoornissen.
Lijster.
Tuberculose.
Urineweginfecties (UTI’s).
Andere condities.

Er is meer bewijs nodig om de effectiviteit van mangosteen voor dit gebruik te beoordelen.

Hoe werkt het?
Mangosteen bevat chemicaliën die mogelijk als antioxidanten werken en infecties bestrijden, maar er is meer informatie nodig.

Zijn er veiligheidsproblemen?
Bij orale inname: Mangosteen is MOGELIJK VEILIG bij orale inname alleen of in combinatie met Sphaeranthus indicus gedurende 12-16 weken.

Wanneer aangebracht op het tandvlees: Mangosteen is MOGELIJK VEILIG wanneer het op het tandvlees wordt aangebracht als een 4% gel.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van mangosteen als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.

Bloedstoornissen: Mangosteen kan de bloedstolling vertragen. Het gebruik van mangosteen kan het risico op bloedingen vergroten bij mensen met bloedingsstoornissen.

Chirurgie: Mangosteen kan de bloedstolling vertragen. Het gebruik van mangosteen kan het risico op bloedingen tijdens of na de operatie verhogen. Stop 2 weken voor de operatie met het gebruik van mangosteen.


Zijn er interacties met medicijnen?

Matig
Wees voorzichtig met deze combinatie.


Medicijnen die de bloedstolling vertragen (anticoagulantia / plaatjesaggregatieremmers)
Mangosteen kan de bloedstolling vertragen en de bloedingstijd verlengen. Het nemen van mangosteen samen met medicijnen die ook de stolling vertragen, kan de kans op blauwe plekken en bloedingen vergroten.

Sommige medicijnen die de bloedstolling vertragen, zijn onder meer aspirine, clopidogrel (Plavix), dalteparine (Fragmin), dipyridamol (Persantine), enoxaparine (Lovenox), heparine, ticlopidine (Ticlid), warfarine (Coumadin) en andere.

Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Kruiden en supplementen die de bloedstolling kunnen vertragen
Mangosteen kan de tijd die het duurt voordat bloed stolt, verlengen. Door het samen met andere kruiden en supplementen te gebruiken die de bloedstolling vertragen, kan de bloedstolling nog meer worden vertraagd en kan het risico op bloedingen en blauwe plekken bij sommige mensen toenemen. Sommige van deze kruiden zijn engelwortel, kruidnagel, danshen, knoflook, gember, ginkgo, Panax ginseng, rode klaver, kurkuma, wilg en andere.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties met voedingsmiddelen bekend.

Welke dosis wordt gebruikt?
De volgende doses zijn onderzocht in wetenschappelijk onderzoek:

VOLWASSENEN

MONDELING:

Gewichtsverlies: 400 mg van een product dat een mengsel van mangosteen en Sphaeranthus indicus (Meratrim, Laila Nutraceuticals) bevat, wordt gedurende 8-16 weken tweemaal daags ingenomen.

OP tandvlees:

Ernstige tandvleesaandoening: een gel met 4% mangosteen is op het tandvlees aangebracht na een speciale reiniging van de tanden en het tandvlees.

Andere namen
Amibiasine, Fruit des Rois, Garcinia mangostana, Jus de Xango, Mang Cut, Manggis, Manggistan, Mangosta, Mangostan, Mangostán, Mangostana, Mangostanier, Mangostao, Mangostier, Mangoustan, Mangoustanier, Mangouste, Mangoustier, Manguita, Meseter, Queen of Fruit, Queen of Fruits, Sementah, Semetah, Xango, Xango Juice.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

4 × 3 =