Methylsulfonylmethane (MSM)

Waarom wordt het gebruikt?
 

Mogelijk niet effectief voor …

Spataderen en andere problemen met de bloedsomloop (chronische veneuze insufficiëntie). Onderzoek toont aan dat het aanbrengen van MSM en EDTA op de huid zwelling in de kuit, enkel en voet kan verminderen bij mensen met chronische veneuze insufficiëntie. Maar alleen MSM toepassen lijkt de zwelling daadwerkelijk te vergroten.
Oefening prestaties. Onderzoek toont aan dat het dagelijks innemen van MSM gedurende 28 dagen de trainingsprestaties niet verbetert. Ook lijkt het aanbrengen van een specifieke crème met MSM (MagPro, Custom Prescription Shoppe) vóór het strekken de flexibiliteit van het uithoudingsvermogen niet te verbeteren.

Onvoldoende bewijs om effectiviteit te beoordelen voor …

    Hooikoorts. Vroeg onderzoek suggereert dat het gedurende 30 dagen via de mond innemen van MSM (OptiMSM 650 mg) sommige symptomen van hooikoorts kan verlichten.
   Schouderoperatie. Vroeg onderzoek suggereert dat het nemen van een specifiek combinatieproduct dat MSM (Tenosan, Agave s.r.l.) gedurende 3 maanden bevat, de pijn na de operatie kan verminderen en de genezing enigszins kan verbeteren. Maar het lijkt de algemene functie van de schouder na de operatie niet te helpen.
Het verminderen van zenuwpijn (neuropathie) veroorzaakt door geneesmiddelen tegen kanker. Vroeg onderzoek toont aan dat het nemen van een specifiek combinatieproduct (OPERA, GAMFARMA s.r.l) met MSM en andere ingrediënten gedurende 12 weken de zenuwpijn veroorzaakt door geneesmiddelen tegen kanker vermindert in vergelijking met de uitgangswaarde. Het is onduidelijk of deze verandering het gevolg is van een placebo-effect.
    Spierbeschadiging veroorzaakt door inspanning. Er zijn geen aanwijzingen voor het gebruik van MSM om spierschade door inspanning te verminderen. Sommige onderzoeken tonen aan dat het dagelijks innemen van MSM vanaf 10 dagen voor een hardloopoefening van 14 km de spierschade kan helpen verminderen. Maar ander onderzoek toont aan dat het dagelijks nemen van MSM vanaf 21 dagen voor een hardloopoefening van 13,1 mijl niet helpt om spierschade te verminderen.


 Gewrichtspijn. Onderzoek toont aan dat het dagelijks nemen van een specifiek combinatieproduct (Instaflex Joint Support, Direct Digital) met MSM gedurende 8 weken gewrichtspijn vermindert. Maar dit product lijkt de stijfheid of functie niet te verbeteren.

Rosacea. Onderzoek toont aan dat het gedurende een maand tweemaal daags aanbrengen van een MSM-crème op de huid roodheid en andere symptomen van rosacea kan verbeteren.
Peespijn door overmatig gebruik. Vroeg onderzoek suggereert dat het nemen van een specifiek combinatieproduct dat MSM bevat (Tenosan, Agave s.r.l.) de resultaten van extracorporale schokgolftherapie (ESWT) bij mensen met peespijn zou kunnen verbeteren. Maar het is niet duidelijk of de voordelen van MSM of andere ingrediënten in dit product zijn.
Allergieën.
Ziekte van Alzheimer.
Astma.
Auto-immuunziekten.
Kanker.
Chronische pijn.
Constipatie.
Tandheelkundige ziekte.
Oogzwelling.
Vermoeidheid.
Vermoeidheid.
Haaruitval.
Kater.
Hoofdpijn en migraine.
Hoge bloeddruk.
Hoge cholesterol.
HIV / AIDS.
Insectenbeten.
Beenkrampen.
Leverproblemen.
Longproblemen.
Stemmingsverhoging.
Spier- en botproblemen.
Obesitas.
Parasitaire infecties.
Slechte circulatie.
Premenstrueel syndroom (PMS).
Bescherming tegen zon / wind.
Stralingsvergiftiging.
Littekenweefsel.
Snurken.
Buikpijn.
Striae.
Type 2 diabetes.
Rimpels.
Wonden.
Schimmelinfecties.
Andere condities.
Er is meer bewijs nodig om MSM voor dit gebruik te beoordelen.Hoe werkt het?
MSM kan zwavel leveren om andere chemicaliën in het lichaam te maken.
Zijn er veiligheidsproblemen?
MSM is MOGELIJK VEILIG voor de meeste mensen wanneer het gedurende maximaal 3 maanden via de mond wordt ingenomen of wanneer het op de huid wordt aangebracht in combinatie met andere ingrediënten, zoals silymarine of hyaluronzuur en theeboomolie, tot 20 dagen. Bij sommige mensen kan MSM misselijkheid, diarree, een opgeblazen gevoel, vermoeidheid, hoofdpijn, slapeloosheid, jeuk of verergering van allergiesymptomen veroorzaken
.
Speciale voorzorgsmaatregelen en waarschuwingen:
Zwangerschap en borstvoeding: Er is onvoldoende betrouwbare informatie over de veiligheid van het gebruik van MSM als u zwanger bent of borstvoeding geeft. Blijf aan de veilige kant en vermijd gebruik.
Spataderen en andere problemen met de bloedsomloop (chronische veneuze insufficiëntie): het aanbrengen van een lotion met MSM op de onderste ledematen kan de zwelling en pijn bij mensen met spataderen en andere problemen met de bloedsomloop doen toenemen.Zijn er interacties met medicijnen?Het is niet bekend of dit product een wisselwerking heeft met medicijnen.Praat voordat u dit product inneemt met uw arts als u medicijnen gebruikt.Zijn er interacties met kruiden en supplementen?

Er zijn geen interacties bekend met kruiden en supplementen.

Zijn er interacties met voedingsmiddelen?

Er zijn geen interacties met voedingsmiddelen bekend.

Zoek je volgende bestemming

Plaats een reactie

13 + tien =